Alecto Cycling, Dylan Kowalski, Volta a Portugal, Roy Goldstein
zaterdag 30 juni 2018 om 20:00

Alecto Cycling, Dylan Kowalski, Volta a Portugal, Roy Goldstein

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Alecto Cycling, de comeback van Dylan Kowalski en de deelnemende ploegen aan de Volta a Portugal.

Alecto jaar langer hoofdsponsor wielerploeg

Goed nieuws op continentaal Nederlands niveau. Het management van Alecto Cycling is er namelijk in geslaagd om consumentenelektronicabedrijf Alecto een jaar langer aan zich te binden als hoofdsponsor. Dit laat de ploeg verheugd weten op Twitter.

Alecto Cycling is onder leiding van steunpilaar Rick Ottema bezig aan een succesvol seizoen. Zo won de 26-jarige Groninger al de Rondes van Groningen en Limburg. Het team is ook in een vergevorderd stadium met een aantal co-sponsoren; de verwachting is dat deze gesprekken de komende weken worden afgerond.


Herboren Dylan Kowalski plant comeback

Dylan Kowalski was pas 24 toen hij eind 2017 een punt zette achter zijn carrière. De Fransman komt – bijna een jaar na zijn ingrijpende beslissing – echter weer op zijn stappen terug. In een interview met DirectVelo laat hij weten een comeback te maken. “Ik wil mezelf een tweede kans geven. De focus komt weer volledig te liggen op de fiets en het leven als prof.”

Door aanhoudend blessureleed besloot Kowalski om de fiets definitief aan de kant zetten. Nu hij fysiek én mentaal weer fit is, ligt de weg open naar een tweede carrière. “Het jaartje rust heeft me goed gedaan. Ik sta nu weer te trappelen om te koersen”, zo laat hij weten.

Kowalski – die uitkwam voor het continentale Roubaix Lille Métropole – zal in 2019 het tenue dragen van de wielerclub VC Rouen 76. Hij hoopt zich hier in de kijker te rijden van profploegen.


Jubileumeditie Volta a Portugal verwelkomt vijf ProContinentale ploegen

De Volta a Portugal zal dit jaar 21 ploegen verwelkomen. Vijf daarvan zijn ingeschaald op ProContinentaal niveau; Caja Rural-Seguros RGA, Israel Cycling Academy, Euskadi Basque Country-Murias Taldea, WB Aqua Protect Veranclassic en Burgos-BH.

Naast de gebruikelijke Portugese teams als Sporting/Tavira, Efapel en W52/FC Porto heeft ook Tarteletto-Isorex, de ploeg van Nederlander Rob Ruijgh, een uitnodiging op de deurmat ontvangen. De Volta a Portugal – die zal worden gehouden van 1 tot en met 12 augustus – is dit jaar met tachtig uitgaves toe aan een jubileumeditie.

Vorig jaar wist de Spanjaard Raúl Alarcón op overtuigende wijze het eindklassement naar zich toe te trekken, voor W52/FC Porto-ploegmaat Amaro Antunes en Vicente Garcia de Mateos.


Roy Goldstein verlengt Israëlische titel op de weg

In Israël werden dit weekend eveneens de nationale kampioenschappen op de weg gehouden. Bij de heren is Roy Goldstein als winnaar uit de bus gerold. De 25-jarige renner van Israel Cycling Academy versloeg zijn ploeggenoot Guy Sagiv en jongere broer Omer Goldstein, die eveneens uitkomt voor de ProContinentale formatie.

Het is voor Roy Goldstein de tweede nationale titel, nadat hij zich vorig jaar voor een eerste maal had weten te kronen tot Israëlisch kampioen. Zijn jongere broer pakte enkele dagen geleden al het goud in de individuele tijdrit.


Wielercarrière Damiano Cunego zit erop

De wielerwereld heeft vandaag afscheid genomen van de renner Damiano Cunego. De 36-jarige Italiaan reed zijn laatste wedstrijdkilometers tijdens het NK in Boario Terme. Il Piccolo Principe – zoals zijn bijnaam luidt – stond in zijn jongere jaren te boek als een wereldtopper.

Zijn doorbraak kwam er in 2004, toen hij als 22-jarige Saeco-renner de Giro d’Italia wist te winnen. Later dat jaar zegevierde hij ook in de Ronde van Lombardije. In de daaropvolgende seizoenen wist hij zich vooral op klassiek vlak te onderscheiden, met twee zeges in Il Lombardia en winst in de Amstel Gold Race. De laatste jaren raakte Cunego door mindere prestaties in de vergetelheid.


Voormalig talentenkweker BMC naar opleidingsploeg Groupama-FDJ

Jens Blatter zal de eerste manager worden van de gloednieuwe opleidingsploeg van Groupama-FDJ, die in 2019 van start zal gaan. Dit heeft de Franse WorldTour formatie bekendgemaakt via de sociale kanalen. De Zwitser was van 2014 tot en 2017 de grote man achter de opleidingsploeg van BMC.

Onder zijn leiding wisten talenten als Silvan Dillier, Stefan Küng, Pavel Sivakov en Dylan Teuns te ontluiken. Na het opdoeken van de ploeg zat Blatter echter zonder werk.


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.