Alessandro Covi wint na lange solo: “Ik ben helemaal geen klimmer”
foto: Cor Vos
zaterdag 28 mei 2022 om 18:12

Alessandro Covi wint na lange solo: “Ik ben helemaal geen klimmer”

Alessandro Covi toonde zich na de twintigste etappe dolblij met zijn ritzege. De Italiaan blikte in het flashinterview ook terug op zijn vorige twee Giro’s waarin hij geen etappe wist te winnen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is nu eindelijk gelukt, nadat ik in de afgelopen jaren een aantal keer zo dichtbij was. Ik kwam naar deze Giro met de intentie om Almeida te helpen, maar hij moest de wedstrijd verlaten vanwege corona. Daarna mocht ik voor eigen kans gaan.”

“Vandaag zag ik kansen door al vroeg aan te vallen. Dat deed ik omdat ik helemaal geen pure klimmer ben. Op de laatste klim heb ik me kranig verweerd en dat is fantastisch, voor zowel het team als voor mijzelf. Ik ben trots dat ik eindelijk heb kunnen in deze mythische bergen”, eindigt de ritwinnaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.