Alexander Kristoff voelt vorm terugkeren na moeilijk voorjaar: “Tour de France grote doel deze zomer”
zondag 5 mei 2024 om 17:40

Alexander Kristoff voelt vorm terugkeren na moeilijk voorjaar: “Tour de France grote doel deze zomer”

Alexander Kristoff heeft zijn eerste zege van 2024 beet. De Noor van Uno-X Mobility snelde naar de overwinning in de Elfstedenronde Brugge. Dat was een opluchting, vertelde hij in het flashinterview na afloop.

“Ik moest er dit jaar een tijdje op wachten”, begon Kristoff. “Ik had graag wat eerder gewonnen, maar nu heb ik die zege eindelijk binnen. Winnen in Belgie is ook mooi, want het is een mooi land om te koersen.”

Valpartij
De 36-jarige renners sprak ook vol lof over zijn ploeg. “Het was een goede lead-out. We hebben de hele dag gecontroleerd. Ik ben de jongens dankbaar, zonder hen had ik niet gewonnen. Het was geweldig teamwork.”

In aanloop naar de sprint was er nog een grote valpartij met onder meer favoriet Gerben Thijssen. Kristoff merkte daar niet veel van. “Ik zat ervoor. Maar het was een groot gevecht in de finale. Er waren al een paar bijna-valpartijen, dus ik was niet verrast toen ik hoorde dat er gevallen is.”

Op naar de Tour de France
Voor Kristoff het zijn eerste zege van het seizoen, maar de Noor heeft goede hoop dat hij de komende tijd meer overwinningen kan boeken. “Ik heb geen goed voorjaar gehad. Zeker niet. Voor de klassiekers was best oké en in Tirreno-Adriatico was ik behoorlijk goed. Maar toen werd ik ziek. Tot Parijs-Roubaix voelde ik me niet goed. In Roubaix was het niet zo slecht, maar daar viel ik al vroeg. Nu komt de vorm er weer aan. Ik doe nog wat koersen in mei en hoop daar nog wat overwinningen te boeken.”

Kristoff zal zijn seizoen vervolgen met nog enkele wedstrijden in Belgie. Daarna staat de Ronde van Slovenië op zijn programma. Die rittenkoers rijdt hij ter voorbereiding op de Tour de France. “Dat is het grote doel deze zomer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.