Alexis Gougeard: “Weer plezier op de fiets na een moeilijk jaar”
vrijdag 12 april 2019 om 19:22

Alexis Gougeard: “Weer plezier op de fiets na een moeilijk jaar”

Alexis Gougeard sleepte vandaag de eindzege binnen in het Circuit Cycliste Sarthe. Op het lastige parcours rond Sillé-le-Guillaume hield de Fransman van AG2R La Mondiale stand en rekende op die manier af met een lastig seizoen 2018.

“Zoals verwacht was de plaatselijke omloop erg lastig. Desondanks had ik een team vol krijgers om me heen en de jongens hielden de hele dag de situatie onder controle. Iedereen bleef bij elkaar”, blikte Gougeard terug op de slotetappe van het Circuit Cycliste Sarthe.

Vorig seizoen werd Gougeard buiten de selectie voor de Tour de France gehouden, waarna hij openlijk nadacht over zijn toekomst. Zo werd hij in verband gebracht met Cofidis. Uiteindelijk verlengde hij tot eind 2019 bij AG2R La Mondiale, de ploeg waarvoor hij al sinds 2014 uitkomt.

Plezier op de fiets
“Dit is mijn tweede eindwinst in een rittenkoers (na de Tour de l’Eurométropole in 2015), maar dat is niet wat me het meest bijblijft. Na een moeilijk seizoen in 2018 heb ik weer plezier op de fiets. Ik ben blij met deze overwinning in het Circuit Cycliste Sarthe, maar wat mij betreft blijft het hier niet bij.”

“Zondag sta ik aan de start van Parijs-Roubaix. Ik hou van die wedstrijd. Ik koester er geweldige herinneringen aan. Ik ga hard werken voor de ploeg, zo hard als ik kan”, aldus de Fransman, die bij zijn eerste deelname aan de keienklassieker in 2015 naar de 26e stek reed. Vorig jaar eindigde hij buiten tijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.