Alpecin-Fenix heeft zestal rond voor UAE Tour, Julien Vermote ontbreekt
Jasper Philipsen - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 18 februari 2022 om 17:36

Alpecin-Fenix heeft zestal rond voor UAE Tour, Julien Vermote ontbreekt

Alpecin-Fenix trekt met zes renners naar de UAE Tour. Kopman van de Belgische ploeg is sprinter Jasper Philipsen. Aanvankelijk zou ook Julien Vermote onderdeel uitmaken van de selectie, maar hij is positief getest op het coronavirus en moest thuisblijven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philipsen, die in de Verenigde Arabische Emiraten aan zijn seizoen begint, is de vooruitgeschoven pion van het Belgische ProTeam. Met Jonas Rickaert, Kristian Sbaragli, Gianni Vermeersch, Scott Thwaites en Robert Stannard krijgt de sprinter veel renners mee in dienst.

Vorig jaar debuteerde Alpecin-Fenix in de UAE Tour. Toenmalig Nederlands kampioen Mathieu van der Poel wist toen de eerste etappe te winnen, maar diezelfde avond stapte de ploeg nog uit koers vanwege een coronageval in de selectie.

Selectie Alpecin-Fenix voor de UAE Tour (20-26 februari)
flag-be Jasper Philipsen
flag-be Jonas Rickaert
flag-it Kristian Sbaragli
flag-au Robert Stannard
flag-gb Scott Thwaites
flag-be Gianni Vermeersch

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.