Amund Grøndahl Jansen moet nogmaals onder het mes vanwege hardnekkige blessure
foto: Cor Vos
dinsdag 9 april 2024 om 08:48

Amund Grøndahl Jansen moet nogmaals onder het mes vanwege hardnekkige blessure

Slecht nieuws voor Amund Grøndahl Jansen. De Noor van Jayco AlUla moet opnieuw geopereerd worden aan een vernauwde liesslagader. Dat meldt TV 2 Sport.

Grøndahl Jansen ging eind 2022 al eens onder het mes vanwege een vernauwing aan zijn liesslagader. Bij deze blessure, die veel voorkomt onder wielrenners, stroomt er (tijdens inspanning) niet voldoende bloed naar het been. Een ingreep kan het probleem verhelpen, maar bij Grøndahl Jansen lijkt dit niet gelukt. Hij moet nog eens geopereerd worden aan hetzelfde euvel.

Het is nog niet bekend hoelang Grøndahl Jansen uit de roulatie zal zijn, maar doorgaans moeten renners met een liesslagaderblessure zes weken van de fiets blijven. Daarna kunnen ze rustig weer opbouwen.

Grøndahl Jansen haalt al langer niet zijn gebruikelijke niveau. Bij Jumbo-Visma, de voorganger van Visma | Lease a Bike, was hij jarenlang een belangrijke helper, maar sinds hij in de winter van 2020 op 2021 de overstap maakte naar Team BikeExchange (het huidige Jayco AlUla), gaat het moeizaam. Ook dit klassieke voorjaar kwam hij er totaal niet aan te pas. Parijs-Roubaix was voorlopig zijn laatste wedstrijd. Hij kwam daar buiten tijd binnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.