André Looij naar Monkey Town
Foto: Roompot-Oranje Peloton
maandag 27 november 2017 om 10:32

André Looij naar Monkey Town

André Looij heeft een nieuwe ploeg gevonden. De 22-jarige sprinter zet een stap terug naar Continentaal niveau en tekent een contract bij Monkey Town, weet WielerFlits. Eind september kreeg de sprinter te horen dat zijn contract bij Roompot-Nederlandse Loterij na drie seizoenen niet verlengd werd.

Looij hoopte aanvankelijk actief te kunnen blijven op ProContinentaal-niveau, maar de zoektocht naar een nieuwe ploeg op dat niveau liep op niets uit. “Het is jammer dat het dit jaar niet helemaal top was”, zei Looij in oktober tegen WielerFlits. “Ik heb mijn kansen wel gehad. Maar vaak als we met twee of drie spurters in een koers reden, mochten Coen (Vermeltfoort, red.) of Raymond (Kreder, red.) sprinten.”

“Maar goed, ik hoop op een goede afloop en dat ik alsnog een ploeg weet te vinden. Er zit namelijk veel meer in dan dat er nu is uitgekomen.” In Monkey Town heeft Looij die ploeg inmiddels gevonden.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
27 november 2017 10:35
Mooi dat hij een ploeg heeft en Monkey Town rijdt ook een mooi internationaal programma; hopelijk wint hij volgend jaar een paar keer en kan hij alsnog de stap omhoog maken.
27 november 2017 11:26
Toch een beetje onbegrijpelijk dat een ploeg die aangeeft in talent te willen investeren, Kreder en Vermeltfoort uitspelen ipv de veel jongere Looij. En dan Looij geen contract aanbieden.
27 november 2017 11:37
@Spruch
Dat hele 'in talent willen investeren' is helemaal niet een van de uitgangspunten van Roompot. Omdat het een niveau lager is dan LottoNL-Jumbo, betekent het niet vanzelfsprekend dat het om opleiden gaat. Mensen moeten echt ophouden dat van elkaar te herhalen, want het is gewoon niet zo.
27 november 2017 11:47
Looij heeft zijn kansen echt wel gehad bij Roompot. Achteraf te vroeg overgestapt. Als hij echt talent heeft gaat dat er vanzelf uitkomen.
27 november 2017 11:48
@Arry1337, als je een seconde op de site van roompot had gekeken, had je gezien dat wel degelijk 1 van de 2 uitgangspunten is:
"jonge talenten de kans geven zich te ontwikkelen als beroepsrenner én scoren met de wat meer ervaren coureurs uit eigen land."

Echter kan de eerste bijten met de tweede, zoals het geval nu is/was met Kreder/Vermeltfoort Vs. Looij.

Misschien niet gelijk doen alsof iemand totale onzin praat en eerst je eigen research doen.
27 november 2017 12:46
Las effe André Van Duin... maar Martin Pluto & Paul Tabak in Monkey Town is al gek genoeg
27 november 2017 14:23
22 is nog steeds erg jong, dus hij heeft nog wel wat jaren om zijn talent te laten zien.
27 november 2017 14:46
Er stromen maar weinig Nederlandse talenten door. De meest belovende namen van een paar jaar terug en zelfs van dit moment (bijv. Van Schip) blijven hangen op (Pro-)Continentaal-niveau of zakken daar naar terug (Looij).

Er is nu een mooie generatie NL maar als dit zo doorgaat is dat slechts tijdelijk.
27 november 2017 14:58
@BenderBeach: Van Schip heeft een contract op ProConti-niveau getekend bij Roompot.
27 november 2017 16:05
@michielbrands
Ik heb Michael Boogerd herhaaldelijk horen zeggen dat het niet het geval is dat de ploeg zich als opleidingsploeg wilt identificeren. Natuurlijk willen ze dat de renners zich ontwikkelen, stil staan zou niet goed zijn. Renners helpen ontwikkelen is anders dan een opleidingsploeg te zijn.

Verder heb ik misschien iets te snel geoordeeld, daar heb je gelijk in. Mijn excuses daarvoor.

OT: Ik kan me indenken dat ze ook willen oogsten bij Roompot, dat zal op een gegeven moment nodig zijn om de sponsoren binnen te houden. Dan begrijp ik ook dat ze kiezen voor Vermeltfoort en Kreder, simpelweg omdat die al meer hebben laten zien. Het gaat in dit geval ten koste van Looij, maar die keuze onderstreept het belang van resultaten in balans met het geven van kansen aan de jeugd. Deze kans heeft Looij gehad, en hij is niet beter gebleken dan de twee eerder genoemden.
27 november 2017 19:52
Als hé baar boogerd had geluisterd had je misschien gehoord dat het volgens hem niet een opleidingsloeg is waar het alleen om het opleiden gaat. Het team heeft ook de doelstelling om daadwerkelijk resultaten te halen.
Dat zegt hij omdat het vaak een opleidingsploeg worst genoemd. Let op dat hij nergens ontkent dat opleiding een belangrijke doelstelling is. Hij zegt alleen dat het niet de enige doelstelling is.
28 november 2017 15:11
@Grobbel Pro-Continentaal/Continentaal idd. Boodschap blijft hetzelfde.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.