Andreas Goeman pakt bergprijs in Nokere Koerse: “Ons tonen in thuishaven was belangrijk”
© Cor Vos
Nico Dick
woensdag 16 maart 2022 om 19:02

Andreas Goeman pakt bergprijs in Nokere Koerse: “Ons tonen in thuishaven was belangrijk”

Interview Andreas Goeman (22) mocht na afloop van Nokere Koerse op het podium als winnaar van de bergprijs, wat hem ook een cheque van 1.500 euro opleverde. “De vorm is al een tijdje goed. Ik ben blij dat ik dat vandaag ook kon tonen.”

Peter Bauwens, teammanager van Tarteletto-Isorex, had voor de start zijn jongens toegesproken. “Nokere Koers is een wedstrijd in onze thuishaven”, vertelt Andreas Goeman. “Dus was het belangrijk om ons te tonen. Met als eerste doel de vroege vlucht te halen. Daar slaagden we in met Kobe Vanoverschelde. Maar de vijf vluchters kregen nooit echt vrijgeleide van het peloton.”

“Telkens we een kasseistrook naderden, koersten de topteams om in goede positie te zitten”, legt de voormalige veldrijder uit. “Zo ging het tempo steeds de hoogte in en werden de vijf best snel ingelopen. Het was toen dat ik het plan had om te anticiperen. Toen het even stilviel in de groep, lukte dat ook. Eerst met drie, dan met twee, en uiteindelijk kwamen Pöstlberger en Paasschens nog aansluiten, waardoor we opnieuw met vier waren.”

In de plaatselijke rondes kreeg Goeman van Peter Bauwens in het oortje toegeroepen om voor de bergprijs te gaan. “Gelijk had hij. Uiteindelijk kwam ik twee keer als eerste boven en dat was voldoende om dat klassement binnen te rijven en mocht ik mee op het podium. De vorm is al een tijdje goed. Zo werd ik zondag nog zesde in de Dorpenomloop in Rucphen. Misschien zat daar zelfs ook wat meer in.”

Tour de Normandie
Dat hij de voorbije maanden wat meer aan zijn snelheid gewerkt heeft, vertelt Goeman nog. “Om mijn sterke punten van vroeger wat aan te scherpen. De kracht in mijn onderrug is versterkt. Dat merk je toch tijdens inspanningen zoals vandaag, als je voorop rijdt. Als je in aero-positie zit en toch nog kracht op de pedalen kan zetten.”

Goeman gaat vrijdag ook van start in de Bredene Koksijde Classic. Volgende week rijdt hij de zevendaagse rittenkoers Tour de Normandie. “Een stevig programma, dus het wordt kwestie van tussendoor goed te recupereren. In Frankrijk hoop ik toch in minstens een etappe dicht te eindigen. Wie weet met zicht op een dagzege. Ik heb de profielen bekeken en dat moet me daar wel liggen. Ik kan wel een bergje over.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.