Antonio Tiberi zit in goede flow: “Als ik zo doorga, zal ik misschien nog stijgen”
foto: Cor Vos
maandag 13 mei 2024 om 19:42

Antonio Tiberi zit in goede flow: “Als ik zo doorga, zal ik misschien nog stijgen”

Na zijn lekke band in de eerste bergrit naar Oropa zag het er even slecht uit voor Antonio Tiberi, maar de jonge Italiaan van Bahrain Victorious wist zich in de daaropvolgende etappes te revancheren. De 22-jarige coureur is inmiddels opgeklommen naar de zesde plaats in het klassement. “Het gevoel is goed”, liet hij op de eerste rustdag weten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Tiberi keek tijdens een online persconferentie terug op zijn eerste Giro-week. “Die lekke band in de rit naar Oropa, dat was balen. Maar ik heb nadien wel getoond dat de benen goed zijn. Het gevoel is goed, maar de Giro duurt nog lang. Ik ga wel proberen om mijn achterstand in te halen. Als ik zo doorga, is het misschien wel mogelijk om nog verder te stijgen in het klassement. Maar dat gaan we zien.”

Voor Tiberi is het de eerste keer dat hij deelneemt aan de Giro d’Italia, maar voorlopig gaat het de beloftevolle klassementsrenner goed af. “Ik voel ook geen druk vanuit de ploegleiding. De ploeg pusht me eerder, zodat ik zaken ook beter aanpak. Het is voor mij een compleet nieuwe ervaring. De verantwoordelijkheden die je op je moet nemen, zijn wel zwaar.”

“Het is in een grote ronde van belang om altijd geconcentreerd te blijven, je mag geen moment verslappen. Anders kom je in de problemen. Ik weet nog niet hoe mijn lichaam zal reageren na 21 dagen stress, maar voorlopig gaat alles goed”, houdt de Italiaan nog een slag om de arm.

Risico
Tiberi geniet nu van een welverdiende rustdag, maar morgen staat er voor de klassementsmannen weer een belangrijke etappe op het menu. De finishstreep is namelijk getrokken op de achttien kilometer lange beklimming van de Bocca della Selva. “Het is zaak om er meteen te staan”, aldus Tiberi. “Daags na een rustdag is er altijd een risico dat je lichaam volledig ontspannen is. Als je motor dan een beetje is afgekoeld, kun je er zomaar worden afgereden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.