Arnaud De Lie (3e) bijna uit de bocht: “Het ging allemaal zo snel”
Arnaud De Lie (rechts) met winnaar Dylan Groenewegen op het podium - foto: Cor Vos
maandag 20 mei 2024 om 18:01

Arnaud De Lie (3e) bijna uit de bocht: “Het ging allemaal zo snel”

Arnaud De Lie hoopte vandaag naar de zege te snellen in de Ronde van Limburg, maar moest in een chaotische spurt genoegen nemen met de derde plaats. De Belg van Lotto Dstny moest bij het aansnijden van de laatste bocht even in de remmen en vloog zelfs bijna uit de bocht.

Wat gebeurde er precies voor de laatste bocht? “In de finale ging het zo snel dat ik niet wist wat er gebeurde”, liet De Lie na afloop weten aan Sporza. “Ik zat bijna in het wiel van Dylan (Groenewegen, red.), maar moest uiteindelijk in de remmen in die laatste bocht. Maar goed, Dylan verdient dit en is een echte topsprinter.”

De Lie kan zeker leven met zijn derde plaats. “Ik ben toch wel blij met deze derde plek en het werk dat mijn team vandaag geleverd heeft. Ik had er opnieuw 100% vertrouwen in dat ze de aanvallers zouden terughalen en dat hebben ze ook gedaan. Daardoor kwamen we misschien wat te vroeg op kop, maar we kunnen niet ontevreden zijn. De eerste keer samen met Joshua Giddings verliep ook goed.”

“Of ik teleurgesteld ben dat ik opnieuw niet gewonnen ben? Niet echt. Je komt natuurlijk altijd naar een koers om te winnen, maar dat lukt uiteraard niet altijd. Vandaag eindig ik als derde, maar de volgende keer boek ik misschien weer een zege. Het is ook belangrijk om te genieten van dit soort wedstrijden.”

Opmaat naar de Tour
De laatste weken gaat het weer crescendo met De Lie en dat is een goed teken met het oog op de Tour de France (29 juni-21 juli), al wil de 22-jarige Waal nog niet te veel denken aan de Franse ronde. “De Tour is nog ver. Het is nog meer dan een maand. Ik ga eerst voor een hoogtestage naar de Sierra Nevada en dan rijd ik de Ronde van Zwitserland (9-16 juni, red.). De Tour is natuurlijk een belangrijke wedstrijd, maar er volgen eerst nog andere doelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.