maandag 20 mei 2024 om 07:21

Arnaud De Lie krijgt boete na sprintincident in Antwerp Port Epic: “Als ik in het gat duik, vallen we”

Video Arnaud De Lie heeft een boete gekregen voor zijn gedrag in de sprint van de Antwerp Port Epic. De snelle man van Lotto Dstny zat ingesloten en probeerde met zijn hand nog een opening te creëren tussen Alexander Kristoff en Emilien Jeannière, de uiteindelijke nummers één en twee. De Lie strandde alsnog op de vierde plaats.

De wedstrijdjury ging achteraf stevig in discussie over het sprintincident, maar besloot de Waal niet uit de uitslag te schrappen. Wel kwam het hem op een geldboete van 200 Zwitserse Frank te staan wegens ‘het beschadigen van het imago van de sport’.

Volgens Lotto Dstny-ploegleider Nikolas Maes was er niet veel aan de hand. “Arnaud zat volledig vast. Jeannière houdt voor hem de deur volledig dicht, wat natuurlijk zijn goed recht is. Arnaud heeft hem wat wrijving gegeven, ik zou het zelfs geen duw noemen, want anders gaat Jeannière wel aan de kant. Daarna is Arnaud blijven zitten en verliest hij nog een plaats, waardoor hij naast het podium valt.”

De Lie op de gravelstroken – foto: Cor Vos

“Het was een lastige wedstrijd, maar niet lastig genoeg”, vult De Lie aan voor onze camera. “Het werd uiteindelijk een sprint en ik zat supergoed gepositioneerd in het wiel van Kristoff. Maar ik ben geen echte sprinter, en ik ben blij dat ik niet in het gat voor me duik. Als ik dat doe, dan wordt er gevallen. Een vierde plaats is best jammer, maar het is nu eenmaal zo.”

Hard op kop rijden
De ploeg kan met het resultaat leven, omdat De Lie zich de hele dag ten volle gaf op het gravel. “Arnaud heeft best veel energie gespendeerd aan de koers hard te maken. Tegen het advies van ons in”, lacht Maes. “Maar hij voelt zich goed en dan wil hij het graag openbreken. Alleen lukt dat niet omdat deze koers bij goed weer niet lastig genoeg is. We hebben ook best veel pech gehad. Op een bepaald moment zaten we met twee renners mee in een groep van zeventig man. Dat is een slechte situatie. We hebben vol gereden met drie renners om ons terug met meer pionnen in koers te krijgen. Dat lukt, waardoor we ons hebben kunnen organiseren en samen met Intermarché-Wanty en Uno-X Mobility de kaart van de sprint konden trekken.”

“Dat ik veel op kop reed? Dat is leuk, hé”, lacht De Lie laconiek. “Ik hou er wel van om hard te rijden en te accelereren. Natuurlijk investeer je veel energie in die pogingen, maar voor de renners die achter je zitten, is het op die momenten vaak nog zwaarder dan voor jezelf. Ik ben vooral blij dat ik terug het goede gevoel heb. Het mindere voorjaar en de ziekte van Lyme zijn voorbij, en de conditie is goed. Ik ben heel gelukkig met de prestaties van de ploeg.”

Bekijk hieronder de beelden van het incident:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.