Arnaud De Lie maakt rentree in koers waar hij vorig jaar op één been won
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 18:36

Arnaud De Lie maakt rentree in koers waar hij vorig jaar op één been won

Arnaud De Lie zal eind deze maand de competitie hervatten. Op 28 april staat hij namelijk aan de start van de Famenne-Ardenne Classic, een thuiskoers voor de Waal. Dat bevestigt zijn trainer, Gaëtan Bill, in gesprek met Het Nieuwsblad.

De Lie beëindigde zijn voorjaar na Gent-Wevelgem vroegtijdig, nadat was vastgesteld dat hij kampte met de ziekte van Lyme. Hij sukkelde op dat moment al enkele weken met zijn vorm. “Na nieuwe medische testen, waaruit bleek dat de sporen van de ziekte vervagen, kreeg hij donderdag het licht op groen”, zegt Bille tegen Het Nieuwsblad. “De ziekte kent verschillende stadia. In Arnauds geval werd ze op tijd ontdekt en werkte de behandeling.”

“Hij zal dus in acceptabele vorm naar de Famenne-Ardenne Classic komen. Optimaal zal het niet zijn, maar veel kilometers heeft hij niet nodig om weer op een goed niveau te komen.”

In de Famenne-Ardenne Classic is De Lie titelverdediger. Hij won de wedstrijd, die toen in oktober verreden werd, op indrukwekkende wijze: de Stier van Lescheret kwam met slechts één been trappend over de streep, nadat hij uit zijn klikpedaal was geschoten.

Rest van programma
Na de Famenne-Ardenne Classic doet De Lie ook nog mee aan de Grand Prix du Morbihan en de Tro Bro Léon, beide wedstrijden in Bretagne. In de Tro Bro Léon was hij vorig jaar tweede, de Grand Prix du Morbihan won hij. Na deze koersen zal de rest van De Lie zijn programma bepaald worden. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat hij deze zomer zijn debuut zou maken in de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.