Arthur Van Den Boer nu ook juniorenkampioen in de cross: “Toch nog wat anders dan bij de nieuwelingen”
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 13 januari 2024 om 14:47

Arthur Van Den Boer nu ook juniorenkampioen in de cross: “Toch nog wat anders dan bij de nieuwelingen”

Seppe Van Den Boer heeft weer een Belgische driekleur toegevoegd aan zijn collectie. Nadat hij in 2022 en 2023 titels pakte bij de nieuwelingen, was hij nu de beste bij de junioren. “Dit is toch nog wel wat anders, ook omdat het op tv is. En een juniorentitel is toch nog wat belangrijker”, zei de kersverse winnaar in het flashinterview na afloop.

Van den Boer had er voor de start vertrouwen in dat hij de titel kon pakken. “Ik had minder stress dan normaal, maar tijdens de wedstrijd begon ik toch wat stress te krijgen. Ik hoorde dat mijn voorsprong terug wat zakte. Maar ik ben superblij dat het nog lukte.”

Al in de eerste ronde had Van Den Boer een verschroeiende versnelling geplaats. De beslissende, zo bleek. “Dat was het plan. Ik wist van mezelf dat ik een snelle eerste ronde heb, en dat lukte nu. Na die eerste ronde moest ik wel even terug temporiseren. Ze kwamen wat korter, maar daarna hervond ik de benen om terug te versnellen.”

Arthurs broer, Seppe Van Den Boer, was vorig jaar derde op het BK veldrijden voor junioren. Gaat Arthur zijn broer daar nu mee jennen? “Nee hoor, want ik denk dat hij ook blij is voor mij”, lachte hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.