Ayuso en Yates voeren sterrenensemble UAE Emirates aan in Ronde van Romandië
Ayuso droeg vorig jaar al even de leiderstrui in Romandië - foto: Cor Vos
maandag 22 april 2024 om 16:22

Ayuso en Yates voeren sterrenensemble UAE Emirates aan in Ronde van Romandië

UAE Emirates lijkt de te kloppen ploeg voor de Ronde van Romandië (23-28 april). Met titelverdediger Adam Yates, Juan Ayuso en Brandon McNulty brengt de ploeg drie kandidaat-eindwinnaars aan de start. En alsof dat nog niet genoeg is, zal ook Pavel Sivakov zijn opwachting maken.

Dat UAE Emirates zelfs zonder Pogačar aan de start een topploeg op kan stellen, mag geen verrassing zijn. De formatie uit het Midden-Oosten komt in Romandië dus aan het vertrek met Adam YatesJuan AyusoBrandon McNulty én Pavel Sivakov. Yates is de titelverdediger, maar hij is nog niet zo lang terug van een blessure. In de Giro d’Abruzzo werd hij wel vierde, dus de voortekenen zijn goed.

Maar we mogen wellicht nog meer verwachten van Ayuso. De nog altijd maar 21-jarige Spanjaard was vorig jaar nog tijdritwinnaar in Romandië en maakte dit jaar al een stap, getuige zijn eindzege in de Ronde van het Baskenland en tweede plaats in Tirreno-Adriatico.

Let ook op Brandon McNulty. De Amerikaan is een erkende hardrijder en met twee tijdritten, waarvan een proloog, ligt deze ronde hem erg goed. In Parijs-Nice was hij al derde en in de Ronde van het Baskenland werd hij, in de schaduw van Ayuso, vijfde in het eindklassement.

Met ook Sivakov (tweede in de Giro d’Abruzzo) nog achter de hand, is UAE Emirates de komende dagen dé ploeg om naar uit te kijken. Het Zwitserse toptalent Jan Christen, de sterke Oostenrijkse klimmer Felix Grossschartner en de Portugese hardrijder Ivo Oliveira vervolledigen de selectie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.