Bakelants maakt na vijf maanden comeback in Classic Loire Atlantique
foto: Sirotti
vrijdag 23 maart 2018 om 09:13

Bakelants maakt na vijf maanden comeback in Classic Loire Atlantique

Goed nieuws voor Jan Bakelants: de 32-jarige Belg zal na een gedwongen afwezigheid van ruim vijf maanden zaterdag zijn comeback maken in de Classic Loire Atlantique. Dit laat zijn werkgever AG2R La Mondiale weten op de ploegsite.

Bakelants kwam vorig jaar oktober zwaar ten val in de Ronde van Lombardije, toen hij in de afdaling van de Muro di Sormano een bocht mistte. Het verdict in het ziekenhuis van Como was zwaar: de Belg bleek aan zijn val zeven gebroken ribben, twee gebroken dorsale wervels en twee gebroken lendenwervels te hebben overgehouden.

Na een spoedoperatie in het ziekenhuis van Leuven en een langdurig revalidatieproces, hebben de verschillende artsen het licht inmiddels op groen gezet. Dit betekent dat Bakelants zijn rentree kan maken in de Classic Loire Atlantique, een Frans eendagswedstrijd van UCI 1.1-niveau.

Bakelants: “Wil me zo snel mogelijk weer wielrenner voelen”
Bakelants laat in een reactie weten dat hij op zijn koersfiets zal kruipen met een mix van optimisme en onzekerheid. “Ik weet niet wat ik kan verwachten. Het zal ongetwijfeld vreemd aanvoelen om weer in een peloton te rijden. Toen ik in het ziekenhuis van Como lag, was het bestaan als profwielrenner ver weg.”

“Ik voel me nu echter goed. Ik hoop dat mijn terugkeer op de fiets een succes zal worden. Kijk naar jongens als Valverde en Izagirre; zij wisten na serieuze blessures al snel weer hun oude niveau te behalen. Dat geeft me vertrouwen in een goede afloop. Ik heb de afgelopen maand goed kunnen trainen. Nu wil ik me zo snel mogelijk weer wielrenner voelen, en wedstrijden winnen”, stelt hij ambitieus.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
23 maart 2018 10:40
Ik ga niet iedere revalidant in de talloze topics daarover sterkte en succes wensen, maar bij dezen: hopelijk goede comeback voor Jan B. (en anderen)
23 maart 2018 10:49
Dat Bakelants zijn oude niveau weer mag halen.
23 maart 2018 10:54
hoe zit het eigenlijk met die Petilli?
23 maart 2018 12:06
Schoon courreur onze Jan. gun hem nog een mooie carriere

Om te reageren moet je ingelogd zijn.