Baptiste Planckaert moet voorjaar missen door knieoperatie
Planckaert (m) in het nieuwe tenue van Intermarché Wanty Gobert - foto: Cor Vos
maandag 18 januari 2021 om 08:30

Baptiste Planckaert moet voorjaar missen door knieoperatie

Update Baptiste Planckaert moet zijn fiets de komende weken laten staan. De renner van Intermarché-Wanty-Gobert kampte al enige tijd met knieproblemen, die telkens terugkeerden. Dus volgde afgelopen vrijdag een operatie.

Planckaert had in november al last van zijn knie. Hoewel hij in eerste instantie nog optimistisch was, bleven de problemen terugkeren. Dus ging de 32-jarige renner onder het mes. “Het begin van mijn seizoen is een paar maanden later dan verwacht”, laat hij weten via zijn social media. “Hopelijk kan ik binnen een drietal weken mijn training weer oppakken.”

Planckaert verruilde in deze winter Bingoal-Wallonie Bruxelles voor Intermarché-Wanty-Gobert, waarmee hij terugkeert in de WorldTour. Bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren tekende de winnaar van de Bingoal Cycling Cup van 2019 een contract voor twee jaar. Bij het team moet hij een van de puntenpakkers worden. (maandag 18 januari, 08.30 uur)


Update – Planckaert: “Ik moet het voorjaar missen”

Baptiste Planckaert moet door zijn operatie en revalidatie het voorjaar missen. “In november stootte ik mijn knie tegen mijn stuur, onwetend dat dit het begin van lastige blessure zou zijn. Een klein euvel bleef aanslepen, waardoor ik tot rust gedwongen was. Het plooien van mijn knie zorgde voor ontstekingen, waardoor fietsen onmogelijk werd”, vertelt hij.

“Ik keek erg uit naar het aankomende seizoen met mijn nieuw team. Door deze blessure had ik de plannen om vanaf de seizoensstart op niveau te zijn al opgeborgen. Uiteindelijk moet ik het voorjaar zelfs missen! Ik probeer de komende weken, in afwachting van mijn eerste fietsrit, mijn gedachten wat te verzetten. De duurtijd van de revalidatie is onzeker, maar ik hoop om binnen drie weken terug in het zadel te zitten om aan mijn lange opbouw te beginnen”, aldus Planckaert.

Ploegdokter Simon Verdonck zegt dat vanwege de aanhoudende pijn een operatie noodzakelijk was. “Dr. Steven Claes heeft vorige vrijdag bij Baptiste een release van het prepatellair frictiesyndroom uitgevoerd. In de eerste twee weken na de operatie moet de belasting op de rechterknie beperkt worden. Het hernemen van fietstrainingen zal afhankelijk zijn van de evolutie van de pijngraad. Met het team en behandelende specialist dr. Claes zullen we de voorzichtige opbouw goed opvolgen”, zegt Verdonck. (dinsdag 19 januari, 16.55 uur)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.