Baptiste Planckaert tankte vertrouwen in Bretoense semi-klassiekers
©Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 13:05

Baptiste Planckaert tankte vertrouwen in Bretoense semi-klassiekers

Zaterdag werd Baptiste Planckaert (30) al derde in de Tour du Finistère, gisteren deed hij er nog een tweede plaats bovenop in de Tro-Bro Léon. De kopman van Wallonie Bruxelles voelt zich opnieuw in topvorm na een mindere periode. Zondag staat hij voor het eerst in zijn carrière aan de start van Luik-Bastenaken-Luik.

“Het voorjaar is niet verlopen zoals ik het gehoopt had”, blikte Planckaert vooruit op de twee Franse semi-klassiekers. “Ik was nochtans goed begonnen in de Ronde van Oman, de Omloop Het Nieuwsblad en de GP Samyn. Daarna werd ik echter ziek en kostte het moeite om weer mijn beste niveau te halen. In La Roue Tourangelle voelde ik me weer goed en die lijn zou in Bretagne graag doortrekken.”

Twee keer podium
Planckaert hield woord. Zaterdag werd hij derde in de Tour du Finistère. “Franklin Six was mee in de vroege vlucht”, vertelde hij in Quimper. “Een ideale situatie dus. Omdat er weinig controle in het peloton was, volgden de aanvallen elkaar daarna in sneltempo op en telkens weer had onze ploeg een mannetje mee. In de lokale ronden kon ik zelf meeschuiven, maar ik had in de laatste rechte lijn geen verhaal tegen een sterke Julien Simon. Ik was wel tevreden met mijn podiumplaats en kon zo vol vertrouwen naar de Tro-Bro Léon.”

In Lannilis mocht Planckaert opnieuw op het podium. Al kwam hij dit keer nog dichter bij de overwinning. “Jammer dat ik op 35 kilometer van de aankomst lek reed, waardoor ik lange tijd moest achtervolgen om terug helemaal voorin te geraken. Dat kostte mij een pak krachten.” In de finale trokken Frederik Backaert en Marc Sarreau in de aanval, maar op de hellende aankomststrook werden ze alsnog teruggepakt. “Zelf lanceerde ik de sprint, maar ik werd in de slotmeters nog geremonteerd door Andrea Vendrame, die zaterdag ook al tweede werd. Jammer, maar de Italiaan won verdiend.”

Luik-Bastenaken-Luik
Baptiste keerde gisteravond toch met een goed gevoel terug huiswaarts. “Deze twee resultaten geven me veel vertrouwen voor de komende weken. Mijn eerste wedstrijd is echter Luik-Bastenaken-Luik, een wedstrijd die ik niet goed ken. Ik probeer er deel uit te maken van de vroege vlucht. Lukt dat niet, dan zal ik me volledig wegcijferen voor Eliot Lietaer, onze kopman in La Doyenne.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.