Belgische damestop koerst morgen in Oetingen
© Cor Vos
vrijdag 21 augustus 2020 om 13:40

Belgische damestop koerst morgen in Oetingen

Gisteren was er wel BK tijdrijden, volgende week het Europees kampioenschap in Plouay, maar voorts is het in deze periode armoe troef voor de Belgische dames. Dan is de Memorial Danny Steenhout een welgekomen initiatief. Onder meer Jolien D’hoore, Jesse Vandenbulcke en de betere veldrijdsters zegden toe.

Het betreft een avondcriterium in Oetingen (Vlaams-Brabant) waar de organisatoren van burgemeester Michel Doomst de toelating kregen het evenement te laten doorgaan. “Uiteraard nemen ook wij bijzondere maatregelen”, vertelt organisator Steven Christiaens. “Geen publiek aan start en finish en langs de omloop gelden de huidige coronamaatregelen.”

Het criterium werd in het leven geroepen na het overlijden van Danny Steenhout, een fervent supporter van Marianne Vos. Christiaens had dan ook Vos graag aan de start gehad, maar door het Nederlands kampioenschap, dat dit weekend plaatsvindt op en rond de Drentse VAM-berg, zijn er geen Nederlandse dames van de partij.

D’hoore vs Cant?
Hebben wel toegezegd: onder meer Jolien d’Hoore, Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke en een aantal veldrijdsters, waaronder meervoudig Belgisch- en wereldkampioene Sanne Cant, U23-wereldkampioene Marion Norbert Riberolle, Laura Verdonschot en de Britse Anna Kay.

De start wordt gegeven om 18u30 in de Kerkstraat van Oetingen. De dames elite werken tijdens dit avondcriterium 35 ronden van 2 kilometer af. Vorig jaar ging de overwinning naar de Duitse Danielle Gaz, voor Van ’t Geloof en Kaat Hannes.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.