Benfatto sprint naar zege in Tour of Hainan, Kreder vijfde
foto: Sirotti
maandag 29 oktober 2018 om 08:32

Benfatto sprint naar zege in Tour of Hainan, Kreder vijfde

Marco Benfatto heeft de zevende etappe in de Chinese rittenkoers Tour of Hainan op zijn naam geschreven. Hij was landgenoten Imerio Cima en Andrea Guardini te snel af. Raymond Kreder werd vijfde en behoudt zijn leiderstrui met nog twee ritten te gaan.

Het had niet veel gescheeld of de zevende etappe was helemaal geen sprint geworden. De vluchters, met onder meer de Nederlander Wim Kleiman (Monkey Town) hadden met tien kilometer te gaan een ruime minuut voorsprong die steeds een klein beetje verder opliep.

Toen de sprintersploegen de organisatie eenmaal op orde hadden, was het voor de vluchters echter snel gedaan. De achtervolging werd hier geleid door UKYO, de ploeg van de leider in het algemeen klassement: Kreder. In de hierop volgende sprint was het een Italiaanse polonaise, met Benfatto voorop. Kreder was met zijn vijfde plaats eveneens de eerste niet-Italiaan.

De ritzege van Benfatto was het derde dagsucces voor Androni Giocattoli-Sidermec na twee eerdere zeges voor Manuel Belletti. De zege van de 30-jarige Italiaan was zijn vijftiende zege in zijn loopbaan en tevens zijn vijftiende succes op Chinese bodem.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
29 oktober 2018 12:09
Eigenlijk hallucinant dat je als Italiaanse sprinter 15 overwinningen achter je naam hebt, allen gehaald in China. Zo ga je ook de boeken in :)
    30 oktober 2018 02:48
    Even voor de lol naar Guardini's palmares gekeken. Die heeft 24 ritten in de Tour de Langkawi gewonnen (en 1 in de Giro, voor Cavendish)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.