Benjamin Declercq zegeviert in KAJ-KWB Prijs in Zele
foto: Cor Vos
donderdag 6 oktober 2022 om 10:48

Benjamin Declercq zegeviert in KAJ-KWB Prijs in Zele

De KAJ-KWB Prijs in Zele, een Oost-Vlaamse profkoers, is gewonnen door Benjamin Declercq. De 28-jarige coureur van Arkéa-Samsic bleek in de sprint sneller dan de Nederlander Nick van der Meer en de Brit Adam Lewis.

Nog voor half koers ontstond er een interessante kopgroep van twaalf renners. De namen? Liam Slock, Benjamin Declercq, Jonas Geens, Aaron Verwilst, Dylan Vandenstorme, de Brit Adam Lewis, de Ierse kampioen Rory Townsend en Nederlanders Cees Bol, Nick van der Meer, Jaap Roelen, Max Kroonen en Thijs de Lange.

Het verschil met het peloton liep op tot ongeveer veertig seconden, waar men ook niet van plan was om te lanterfanten. Door het eveneens hoge tempo in het peloton, werd het verschil alsmaar kleiner. Declercq, Lewis en Van der Meer roken het gevaar en sprongen weg uit de voorste groep.

Dit bleek de juiste move, aangezien de drie renners mochten sprinten voor de overwinning. In de spurt bleek Declecrq over de snelste benen te beschikken, goed voor zijn eerste zege van het seizoen. De renner van Arkéa-Samsic was eerder dit jaar al achtste in de Memorial Fred De Bruyne en negende in de Saudi Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.