Bernal en Yates voeren INEOS Grenadiers aan in Burgos
Adam Yates - foto: Cor Vos
maandag 2 augustus 2021 om 15:05

Bernal en Yates voeren INEOS Grenadiers aan in Burgos

De Vuelta a Burgos mag deze week rekenen op de deelname van Egan Bernal en Adam Yates. De Colombiaan en de Brit zijn de kopmannen van de selectie van INEOS Grenadiers. Ook Iván Ramiro Sosa, tweevoudig winnaar van de Spaanse rittenkoers, doet mee.

Bernal en Yates maken zich op voor een deelname aan de aankomende Vuelta a España en daarvoor is Burgos een van de beste voorbereidingskoersen. De steun die zij krijgen is ook niet min, want naast Sosa zijn ook Daniel Felipe Martínez, Jhonatan Narvaez en Pavel Sivakov van de partij. Salvatore Puccio maakt het zevental compleet.

Egan Bernal maakte afgelopen weekend zijn rentree in het peloton nadat hij in mei de Giro had gewonnen. Hij werd er zestiende in de Clásica San Sebastián. Yates werd in de Baskische klassieker 27ste, nadat hij een week eerder nog negende was geworden in de olympische wegrit in Tokio.

Update: Op het laatste moment is er nog wel een wijziging doorgevoerd in de selectie. Eddie Dunbar heeft vlak voor zijn vlucht naar Spanje een positieve PCR-coronatest afgeleverd. Hij wordt vervangen door Carlos Rodríguez.

Selectie INEOS Grenadiers voor de Vuelta a Burgos 2021 (3-7 augustus)
flag-co Egan Bernal
flag-co Daniel Martínez
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-it Salvatore Puccio
flag-es Carlos Rodríguez (i.p.v. Eddie Dunbar)
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.