Bettiol over WK in Yorkshire: “Het zal een veeleisende koers worden”
dinsdag 23 april 2019 om 16:37

Bettiol over WK in Yorkshire: “Het zal een veeleisende koers worden”

Gisteren werd bekend dat een deel van de Italiaanse selectie al het WK-parcours in Yorkshire heeft verkend. Alberto Bettiol was een van de renners die met eigen ogen ging kijken. En de winnaar van de Ronde van Vlaanderen is duidelijk in zijn analyse. “Het zal een zware wedstrijd worden”, zo vertelt hij aan Cyclingnews.

Bettiol verkende samen met Europees kampioen Matteo Trentin, Elia Viviani en Sonny Colbrelli de omloop. “Als je eenmaal de lokale ronde oprijdt, zijn er nog 98 kilometer te gaan. Je hebt dan al drie hellingen in de benen”, aldus de renner van EF Education First. “Het doet me wat denken aan een voorjaarsklassieker.”

“Het is dan ook belangrijk om telkens op je hoede te zijn en vooraan te zitten, om zodoende zoveel mogelijk energie te sparen. Het is zeker lastiger dan wat we in Bergen kregen voorgeschoteld”, doelt Bettiol op het WK van twee jaar geleden. “Het is echt een veeleisend parcours.”

“Geen parcours voor de pure sprinters”
“Het gaat de hele tijd op en af, waardoor je niet echt de kans krijgt om op adem te komen”, vult zijn landgenoot Viviani aan. “De laatste beklimming ligt op zeven kilometer van de streep. Het zal hoe dan ook een zwaar WK worden.” De grote vraag is: kan een pure sprinter als Viviani overleven?

Colbrelli denkt van niet. “Het is geen parcours voor de pure sprinters. Er blijven in de finale misschien maar tien tot vijftien renners over. Het is zeer selectief.” Bondscoach Cassani kan zich vinden in de woorden van Colbrelli. “Het is veel zwaarder dan verwacht. Het is niet echt geschikt voor de sprinters.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.