Bevin optimistisch over kansen in Tour Down Under: “Heb een mooie buffer op Porte nu”
vrijdag 18 januari 2019 om 15:16

Bevin optimistisch over kansen in Tour Down Under: “Heb een mooie buffer op Porte nu”

Patrick Bevin is na vier etappes nog steeds de verrassende leider in de Tour Down Under. Met de etappe naar Willunga Hill nog in het verschiet, is de Nieuw-Zeelander optimistisch over zijn kansen op eindwinst. “Ik heb een mooie buffer op Richie Porte nu. Als de koers gecontroleerd kan worden de komende dagen, dan kan ik proberen de wedstrijd te winnen”, vertelt Bevin aan NZ Herald.

De Nieuw-Zeelander deed met een tweede plaats in de vierde etappe opnieuw een goede zaak in het klassement. Bevin moest even passen tijdens de beklimming van de Corkscrew, maar kwam uiteindelijk toch weer bij de vier koplopers terecht: “Ik wist dat ik iets moest toegeven op de Corkscrew, maar gelukkig waren er een paar coureurs die mij hielpen met de achtervolging.”

“Het is jammer dat ik wat tijd op Impey verlies vandaag. Maar hey, als je me verteld had dat ik vandaag de leiderstrui zou behouden en op een tweede plaats in de etappe zou eindigen, dan is dat beter dan het beste scenario dat ik voor mogelijk had gehouden”, eindigt de leider in de Tour Down Under tevreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.