Bizar beeld! Veel favorieten moeten te voet de Koppenberg op lopen
zondag 31 maart 2024 om 15:26

Bizar beeld! Veel favorieten moeten te voet de Koppenberg op lopen

Video Een bizar beeld op 45 kilometer van de finish. Bijna de gehele favorietengroep van de Ronde van Vlaanderen bij de mannen moest namelijk te voet de Koppenberg op. Door de regenval was de beklimming erg glad geworden, waardoor het moeilijk was om druk te houden op het achterwiel. Alleen Mathieu van der Poel, Matteo Jorgenson en Mads Pedersen konden doorrijden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wil je niets van de koers missen? Volg de gehele wedstrijd via het WielerFlits Liveblog!


De ontsnapte Iván García begon als eerste aan de Koppenberg, maar hij kwam door mechanisch defect stil te staan. Vanuit zijn zog kwam wereldkampioen Mathieu van der Poel langszij. De crosser was erg bekend met de kasseien van de Koppenberg en kwam, wel met een slipper, boven. Achter hem waren alleen Matteo Jorgenson en Mads Pedersen in staat om zonder af te stappen boven te komen.

Daarachter was het heel moeizaam. Bijna alle schaduwfavorieten en outsiders moesten van de fiets, wat bizarre beelden opleverde, zeker als je spreekt over (top)favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Van Tiesj Benoot tot Matej Mohoric, ze konden allemaal niet doorfietsen. Alle afstappers waren na de Koppenberg nagenoeg kansloos voor de overwinning.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.