BMC, Sky, Tanguy Turgis, Dylan van Baarle
woensdag 6 juni 2018 om 20:00

BMC, Sky, Tanguy Turgis, Dylan van Baarle

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat onze site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over de selecties van BMC en Sky voor de Ronde van Zwitserland, de onfortuinlijke Tanguy Turgis en de geste van Dylan van Baarle voor het publiek, die niet helemaal op de goede plaats belandde.

Sterk BMC rekent op Porte in Ronde van Zwitserland

BMC heeft zijn selectie voor de aankomende Ronde van Zwitserland uit de doeken gedaan. De Amerikaanse formatie start naar eigen zeggen met een ijzersterke selectie. “We sturen een van de sterkste teams ooit naar een rittenkoers”, aldus ploegleider Fabio Baldato.

Richie Porte zal worden uitgespeeld als kopman. De Australiër zal voor de eerste keer aan de start staan van de Ronde van Zwitserland, na jarenlang de voorkeur te hebben gegeven aan het Critérium du Dauphiné. Hij krijgt assistentie van Tejay van Garderen, Greg Van Avermaet en Alessandro De Marchi.

Selectie BMC voor flag-ch Ronde van Zwitserland 2018
flag-it Alessandro De Marchi
flag-au Simon Gerrans
flag-ch Stefan Küng
flag-au Richie Porte
flag-ch Michael Schär
flag-be Greg Van Avermaet
flag-us Tejay van Garderen


Sky met neoprofs Halvorsen en Sivakov naar Ronde van Zwitserland

Ook Sky heeft bekendgemaakt welke renners zaterdag aan het vertrek staan van de Ronde van Zwitserland. De WorldTour-ploeg heeft de jongelingen Kristoffer Halvorsen (22) en Pavel Sivakov (20) opgenomen in de selectie voor de rittenkoers. Voor de Noor is het zijn tweede WorldTour-rittenkoers na de Abu Dhabi Tour, zijn Russische ploegmaat mag al voor de vierde keer opdraven – eerder dit jaar reed hij ook al onder andere de Ronde van het Baskenland, de Tour de Romandie en de Tour of California. Voor het nodige klimwerk neemt Sky Sebastian Henao en Diego Rosa mee.

Selectie Sky voor flag-ch Ronde van Zwitserland 2018
flag-gb Owain Doull
flag-pl Michal Golas
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-co Sebastian Henao
flag-it Diego Rosa
flag-ru Pavel Sivakov
flag-gb Ian Stannard


Targuy Turgis loopt breuk in scafoïd op na val in Boucles de la Mayenne

Slecht nieuws voor Tanguy Turgis. De ploeggenoot van Steven Lammertink bij Vital Concept heeft zondag een breuk in een handwortelbeentje opgelopen bij een val in de Franse rittenkoers Boucles de la Mayenne. De 20-jarige Fransman vreesde al voor een blessure en vandaag bevestigde medisch onderzoek de breuk.

“Ik stond op het rooster voor de Tour des Pays de Savoie en de Franse kampioenschappen waren een belangrijk doel. Momenteel weet ik écht nog niet hoe ik deze periode door ga komen. Gelukkig zijn er nog voldoende koersen in de tweede helft van het seizoen om het jaar goed af te sluiten”, aldus Tugris. Het is nog onduidelijk hoelang hij uit de roulatie is.


Dauphiné lacht met werpkracht Dylan van Baarle

Dylan van Baarle stond vanmiddag na de gewonnen ploegentijdrit op het podium van het Critérium du Dauphiné. De 26-jarige Nederlander van Sky werkte even daarvoor met zijn teamgenoten de rit tegen de klok af in 36:33, goed voor ruim 57 kilometer per uur. Daarmee werd de tegenstand verpulverd. Om de toeschouwers in Louhans-Châteaurenaud te bedanken voor hun applaus, wilde Van Baarle zijn gewonnen boeketje naar hen gooien. Was de afstand tot het publiek te groot of had de Nederlander al zijn krachten in de tijdrit gestopt? De fleurige bos belandde in elk geval niet waar die hoorde. “Nice shot, Dylan van Baarle”, twitterde de organisatie na afloop bij de beelden.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2018 20:39
Die worp van Van Baarle schijnt een stalorder te zijn geweest. In plaats van alle renners hun fleurige boeket met een ferme zwaai het publiek in te laten gooien, wordt een knecht opgeofferd die het minimaal nodige doet om maar zoveel mogelijk krachten te sparen. Da's nou minimal gains in de praktijk.
6 juni 2018 21:42
Inderdaad, sterkste selectie ooit van BMC!
En bijkans de zwakste ooit van Sky?
6 juni 2018 23:26
Andere Sky-gast heeft ook gefaald, want er ligt nog een bos bloemen op de grond ;)
6 juni 2018 23:41
@josi
Marginal gains?
7 juni 2018 07:39
@Arry, Ah, ja, natuurlijk. Hoewel ze vast ook wel minimal zullen zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.