BORA-hansgrohe met meerdere toppers naar Clásica San Sebastián
Jai Hindley - foto: Cor Vos
donderdag 28 juli 2022 om 15:03

BORA-hansgrohe met meerdere toppers naar Clásica San Sebastián

BORA-hansgrohe trekt met een op het oog zeer sterke selectie naar de Clásica San Sebastián, de WorldTour-klassieker die zaterdag op het programma staat. De Duitse formatie rekent onder meer op Giro d’Italia-winnaar Jai Hindley, Tourgangers Patrick Konrad en Maximilian Schachmann en Wilco Kelderman.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor Kelderman is de Clásica San Sebastián een eerste belangrijke voorbereidingskoers richting de aankomende Vuelta a España. De 31-jarige ronderenner, die volgend jaar weer zal uitkomen voor Jumbo-Visma, deed vorig jaar ook mee aan de Baskische eendagskoers. Kelderman wist toen echter de finish niet te bereiken. Giro-winnaar Jai Hindley begint zaterdag, net als Kelderman, aan zijn tweede deel van het seizoen.

Konrad en Schachmann hebben daarentegen de Tour de France in de benen, maar komen zaterdag alweer in actie. De twee klimmers kunnen wellicht profiteren van de zogeheten supercompensatie en zo een gooi doen naar een mooie klassering. Ook Emanuel Buchmann (de nummer zeven van de voorbije Giro) en Matteo Fabbro maken deel uit van de BORA-selectie voor de Clásica San Sebastián.

Selectie flag-de BORA-hansgrohe voor flag-es Clásica San Sebastián (30 juli)
flag-de Emanuel Buchmann
flag-it Matteo Fabbro
flag-au Jai Hindley
flag-nl Wilco Kelderman
flag-at Patrick Konrad
flag-de Maximilian Schachmann

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.