Bouhanni slaat toe in GP de Fourmies
foto: ASO
zondag 3 september 2017 om 16:32

Bouhanni slaat toe in GP de Fourmies

Nacer Bouhanni heeft de GP de Fourmies op zijn naam geschreven. De Franse sprinter van Cofidis was na ruim tweehonderd kilometer koers door het noorden van Frankrijk de snelste in de massasprint.

Halfweg koers had een kopgroep van 21 man een ruime voorsprong te pakken. Vooraan zaten onder meer Pim Ligthart, Oscar Riesebeek, Petr Vakoc, Mads Pedersen en Marcus Burghardt. Zij kregen in het begin van hun vlucht niet meer dan twee minuten voorsprong van het peloton, maar doordat er geen organisatie op gang kwam, groeide het verschil tot drie minuten.

Met de laatste lokale rondes rond Fourmies in het verschiet kwam het peloton dan toch op gang. Een kleine twintig kilometer voor de meet was het verschil met de betere vluchters nog slechts een halve minuut. Hierdoor ontstond een schouwspel vol met speldenprikken. Thomas Boudat sprong weg en reed lang alleen op kop, maar tien kilometer voor het einde was zijn liedje afgelopen.

Een elftal, met daarbij Martijn Budding, sloeg vervolgens een gat, maar dat bleek niet genoeg om een massasprint te voorkomen. Daarin liet Nacer Bouhanni iedereen zijn kuiten zien.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 september 2017 16:38
Zit die bouhanni nou alweer te slaan?
3 september 2017 16:59
Niet dat er zo veel opties zijn, maar Degenkolb kopman maken voor het WK lijkt niet meteen de juiste optie te worden.
3 september 2017 18:50
Leuk hoor die kop :)
3 september 2017 18:55
Bouhanni slaat toe op WF zoals dopingzondaars altijd raak schieten op WF :)
3 september 2017 19:15
@WernerFranke

Degenkolb is nog maar een dikke week geleden ziek uit de Vuelta gestapt, in dat opzicht valt zijn prestatie best wel mee. Hij zal nog wel beter worden richting WK.

Kittel trouwens opnieuw opgegeven, die onderbouwt hierbij zijn niet-selectie
3 september 2017 21:02
Ongelofelijk dat zo'n koers HC status krijgt, mag dat aub gewoon 1.1 worden. Eindigt meestal in een massasprint en dan ook nog een meestal vrij matig deelnemersveld met 80% Franzosen.
4 september 2017 01:40
En hoe zit dat bij de hc wedstrijden bij ons? Winnen daar internationale toppers in .hc wedstrijden? Soms wel, sommige hebben een vergelijkbaar focus van een de lokale wt ploegen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.