Brändle denkt aan aanval op werelduurrecord Campenaerts
foto: Cor Vos
vrijdag 22 november 2019 om 12:42

Brändle denkt aan aanval op werelduurrecord Campenaerts

Matthias Brändle denkt aan een plan om het werelduurrecord van Victor Campenaerts aan te vallen. Het record staat sinds begin 2019 op 55,089 kilometer, gereden door Campenaerts in Mexico. “Ik denk niet dat het record van Victor onbreekbaar is”, zegt Brändle tegen Cycling Weekly.

“In mijn hoofd ben ik ermee bezig om het op een dag weer te proberen”, aldus Brändle. In 2014 was hij een van de eersten die het werelduurrecord 2.0 op zijn naam had staan. Hij reed toen in Zwitserland een afstand van 51,852 kilometer in een uur. Daarna werd de recordpoging ‘populair’.

“Toen ik dat deed, was het een klein project. Het duurde in totaal drie weken”, blikt Brändle terug. “Voor een goede voorbereiding heb je zes maanden nodig. Het is iets groots. Ik heb nog geen datum gepland. Ik weet ook niet of ik ooit nog een poging ga doen, maar het is een idee.”

Geen toestemming
De tijdrijder weet dat zijn huidige ploeg Israel Cycling Academy niet in zal stemmen met een recordpoging. “Dan moet ik een half jaar van het wegseizoen opgeven en dat is een probleem. Ploegen betalen ons om de koersen en niet om drie of vier maanden tijd te nemen”, aldus de Oostenrijker.

“Het is ook duur. Je pakt niet zomaar een fiets om dit te doen. Je moet naar elk detail kijken. Victor nam dat allemaal mee en hij besloot dat Mexico de beste locatie was. De eerste keer dat ik op een wielerbaan reed was vlak voor mijn poging in Aigle. Als ik het project weer oppak, dan doe ik dat met specialisten”, zegt Brändle.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
22 november 2019 16:40
Er zijn tientallen renners die dit kunnen kloppen, alleen hebben ze niet het geluk om de voorbereiding van Campenaerts te kunnen doen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.