Campenaerts: “Ik paste perfect in het profiel van Lotto Soudal”
foto: Sirotti
dinsdag 7 november 2017 om 18:12

Campenaerts: “Ik paste perfect in het profiel van Lotto Soudal”

Victor Campenaerts krijgt komend seizoen de kans om meer voor eigen rekening te rijden. Dat was voor de 26-jarige Belg een harde eis in de onderhandelingen. LottoNL-Jumbo bood hem die kans ook, maar zij kon niet opboksen tegen het aanbod van Lotto Soudal. Daardoor rijdt de Europees kampioen tijdrijden komend seizoen bij de formatie van Marc Sergeant.

Eigen kans in rittenkoersen
Volgens Campenaerts is de keuze voor Lotto Soudal een sportieve, vertelt hij aan Belga. “Lotto Soudal is een Belgisch team en zocht een toptijdrijder, met liefst de Belgische nationaliteit. Ik paste perfect in dat profiel. Ik voelde meteen dat de ploegleiding geloofde in mijn kwaliteiten. Ik zal komend seizoen de vrijheid krijgen om mijn eigen kans te mogen gaan. Dat was een punt dat ik erg belangrijk vond.”

De Belg is een gerenommeerd tijdrijder, maar vanaf komend seizoen wil hij zich op meer vlakken toespitsen. “Ik zou graag meespelen om eindwinst in rittenkoersen als de Binckbank Tour, de Ronde van Groot-Brittannië of de Ronde van Denemarken. Meerdaagse wedstrijden zonder een uitgesproken heuvelachtig parcours. Op de lange termijn moet misschien Parijs-Nice of Tirreno-Adriatico mogelijk zijn, maar daar mik ik komend jaar nog niet op.”

LottoNL-Jumbo en Sky
De Nederlandse WorldTour-ploeg had Campenaerts graag behouden. “Hijzelf was ook graag gebleven”, laat een woordvoerder aan WielerFlits weten. “Maar tegen het bod van Lotto Soudal kon hij geen ‘nee’ zeggen en wij konden daar ook niet tegenop. Hij kon bij ons ook voor zijn eigen kans rijden, maar niet altijd en overal. Zo zit sport in elkaar. Neem Timo Roosen. Hij maakt deel uit van de sprinttrein van Dylan Groenewegen, maar heeft zelf ook al twee profzeges geboekt.”

Helemaal na zijn zege op het EK Tijdrijden was Campenaerts – naar eigen zeggen – gewild op de transfermarkt. “Bijna alle topteams hebben naar mij geïnformeerd. Ik heb ook om de tafel gezeten met Sky, maar ik vond mezelf niet klaar om daar nu te rijden. Ik wil mijn eigen kans blijven gaan, en dat kon bij hen niet. Ik heb nog even getwijfeld omdat Sky op technologisch gebied echt de top is. Maar ik vind mezelf nog te jong om in dienst van andere renners te rijden. Op een later tijdstip in mijn carrière zou ik het zeker opnieuw overwegen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
7 november 2017 18:24
Dat van sky zullen we maar met een korreltje zout nemen. Dat hij meer voor zijn eigen kansen wil rijden snap ik op zich wel, maar als tijdrijder ga je er bij lotto soudal qua materiaal wel erg op achteruit. Wellicht dat hij gewoon voor de hoogste bieder heeft gekozen.
7 november 2017 18:48
Tijdrijden is nog altijd de beste indicatie van het potentieel van een renner. Ik denk dat Campenaerts veel meer kan dan wij tot nu toe van hem hebben gezien.
7 november 2017 18:59
Idd een intetessante case wat betreft materiaal, want LottoNL lijkt in het tijdrijden wel echt top te zijn
7 november 2017 19:11
Ridley fiets bij lotto zal wel meevallen. Ze hebben momenteel gewoon geen deftige tijdrijder, dus presteren daarom niks in tijdritten. Evans deed dat ook nietcslecht in tijdritten op zijn ridley
7 november 2017 19:30
@mania,

Vraag is dan wel in hoeverre ze met de verdere ontwikkeling van de fiets van Evans destijds nog gedaan hebben nadien.

Ik volg Ridley niet echt dus heb daar geen idee van.

Vast staat wel dat Bianchi met zijn tijdritfiets heel grote stappen heeft gemaakt de laatste 2 a 3 jaar.
7 november 2017 19:31
@mania reed lotto toen niet op een canyon?
7 november 2017 19:43
Hij wil een hele boel maar ik denk niet dat hij dat kan. Denk dat het gewoon een goede tijdrijder blijft maar een topper wordt het niet.
7 november 2017 19:54
@tdcbolide nee, was toen ook al Ridley
7 november 2017 22:03
Jup, Evans reed toen op een retedure Ridley Dean.
7 november 2017 23:47
Ridley's zien er wel behoorlijk snel uit. Bij de Noah 2018 modellen lopen alle kabels in het frame. Als ze dat ook toepassen op TT fietsen en regelmatig windtunneltesten doen, kunnen ze best een aardige fiets ontwikkelen. Alleen zullen ze niet over een budget als Pinarello/ Specialized beschikken.
8 november 2017 08:37
Goeie tijdrijder, die Campenaerts, maar om ooit Parijs-Nice of Tirreno te winnen, gaat hij nog veel boterhammen moeten eten.
8 november 2017 09:43
Ben benieuwd. De drie doelen die hij voor dit jaar opnoemt zijn prima, maar er is nog veel werk aan de winkel. Daarom lijkt het me beter voor Victor als hij zich op de Noord-Europese rondjes focust de komende jaren. Dromen over Paris-Nice en Tirreno-Adriatico kan, maar leg jezelf aub geen onhaalbare doelen op..
Bovendien vergeet hij even dat hij met T&T in de ploeg rijdt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.