Cant na behalen wereldtitel: “Zwaarste cross die ik heb gereden”
foto: Orange Pictures / Jos Kafoe
zaterdag 3 februari 2018 om 17:55

Cant na behalen wereldtitel: “Zwaarste cross die ik heb gereden”

Sanne Cant heeft in een reactie na het prolongeren van de wereldtitel laten weten dat het wereldkampioenschap in Valkenburg de zwaarste cross was die zij ooit heeft gereden. De Belg klopte op het glibberige en slopende parcours in Valkenburg de Amerikaanse Katherine Compton na een boeiend gevecht.

Cant dacht zelfs even dat het niet meer mogelijk zou zijn Compton nog bij te halen: “Ik dacht in de slotronde dat het over zou zijn omdat Compton een grote kloof had geslagen. Gelukkig kon ik haar richting de pitstraat weer bijhalen en zelfs een klein verschil maken. Daarna moest ik het zien vol te houden en dat lukte gelukkig.”

Door het vele lopen vond de Belgische wereldkampioene Valkenburg een zwaar parcours, maar gelukkig voor haar was ze goed voorbereid: “Dit was de zwaarste wedstrijd waaraan ik ooit heb deelgenomen. Ik heb veel op het lopen getraind, want je weet dat het hier veel omhoog gaat en er ook in de andere stukken veel loopstukken zitten.”

Ondanks het opnieuw winnen van het wereldkampioenschap, houdt ze er toch een ander gevoel aan over: “Voor mij is dit anders dan vorig jaar. Toen was het heel bijzonder om eindelijk wereldkampioene te worden, maar misschien ben ik met deze nu nog wel gelukkiger, omdat ik mijzelf nu definitief bevestig.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2018 18:38
Verdient want de compleetste, Compton was net zo sterk maar liet het op technisch en tactisch vlak lopen: Compton had uit de 2e ronde moeten weten waar ze Cant niet op kop moest laten en toch liet ze het gebeuren, en Cant was een klasse beter in het lopen. Verder een mooie wedstrijd, Ik had het Compton ook gegund.
Of-topic: heb Ik het mis of is het droevig gesteld met de jeugd in het belgisch cyclocross? De uitslagen zijn ronduit slecht.
3 februari 2018 20:26
Volgend jaar komt Thibau Nys bij de junioren, dan zal het al veel beter zijn.
4 februari 2018 00:27
Het is nou niet dat T. Nys bij de nieuwelingen domineert.
4 februari 2018 08:53
@LutsenkoFan
Ja, slechts 15 crossen gewonnen dit jaar. Samen met Coremans steekt hij er ver bovenuit.

Maar dominant of niet bij de nieuwelingen, volgend jaar gaat hij echt nog niet veel betekenen bij de junioren als eerstejaars. Een jaar verschil is gigantisch op die leeftijd. Tenzij je Mathieu Van der Poel heet natuurlijk.
4 februari 2018 09:03
@ delgado
Waar? in België? Of hebben ze bij de nieuwelingen ook WB-crossen? Zo niet dan zegt een eventuele dominantie niet heel veel op dit moment.
4 februari 2018 09:39
@Sebas
Ja, uiteraard in België. Het gaat over nieuwelingen. Neen, enkel SP en DVV en veel 'losse' wedstrijden. Daar rijden overigens ook Nederlanders, Duitsers,... mee.

Tuurlijk zegt dat niet veel, ging er gewoon om dat hij wel degelijk dominant is bij de nieuwelingen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.