Cecile Ludwig, Kevin Pauwels
foto: ASO
dinsdag 17 juli 2018 om 20:00

Cecile Ludwig, Kevin Pauwels

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over de emotie van Cecile Ludwig na La Course en de wegcarrière van crosser Kevin Pauwels.

Cecile Ludwig ontroerd na glansprestatie in La Course

Annemiek van Vleuten wist in La Course na een nagelbijtende finale haar grote rivale Anna van der Breggen te vloeren. Lang leek de jonge Deense Cecilie Uttrup Ludwig eveneens kans te maken op de overwinning. Na haar aanval op de Col de Romme reed ze kilometerslang voorop, maar ze werd in de slotkilometers van de Col de la Colombière uiteindelijk ingerekend én achtergelaten.

Uiteindelijk eindigde de 22-jarige Ludwig als vierde, op bijna twee minuten van Van Vleuten. Na afloop kon ze haar emoties niet meer in bedwang houden. Niet vanwege de teleurstelling, maar van blijdschap en dankbaarheid. De schoonheid van de wielersport gevangen in één beeld.


Veldrijder Kevin Pauwels schittert ook op de weg

Niet alleen Mathieu van der Poel en Wout van Aert maken goede sier op de wegfiets. Kevin Pauwels – uitkomend voor Marlux-Napoleon Games – staat ook meer dan zijn mannetje op de weg. Akkoord, het niveau waarop de 34-jarige Belg schittert is niet te vergelijken met de prestaties van zijn veldritcollega’s.

Toch wist Pauwels vandaag wél de tweede etappe van de Ronde van Luik op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in een sprint van een klein groepje landgenoten Jordi Van Dingenen en Michael Cools. Pauwels werd eerder al dertiende in Halle-Ingooigem.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2018 23:15
Kijk vooral het filmpje van het interview van Cecilie eens terug: https://twitter.com/LaCoursebyTDF/status/1019175140968620033

Om te reageren moet je ingelogd zijn.