Cees Bol, papegaai Franky, Amund Grøndahl Jansen
dinsdag 22 mei 2018 om 20:05

Cees Bol, papegaai Franky, Amund Grøndahl Jansen

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over Cees Bol, papegaai Franky en de sprint van LottoNL-Jumbo in de Tour des Fjords. 

Negentien keer top tien voor Cees Bol in 26 koersdagen.

Cees Bol is in vorm. De Noord-Hollander eindigde dit jaar in de 26 koersdagen die hij tot nu toe had liefst negentien maal in de top tien. Daarnaast waren er ook tien podiumplaatsen te noteren en drie zeges. De overwinningen die de SEG-renner boekte waren in de Ardense Pijl, Wanzeel Koerse en in de Tour de Bretagne, waar Bol de vijfde etappe op zijn naam schreef.

Verder zijn ook de tweede plaatsen in de GP Marcel Kint (UCI 1.1), waar Bol geklopt werd door Nacer Bouhanni, het Circuit des Ardennes (UCI 2.2), de Profronde van Noord-Holland en Arno Wallaard Memorial (beiden UCI 1.2) noemenswaardige prestaties.


Papegaai Franky geopereerd na aanrijding

Franky, de papegaai en voormalig trainingsmaatje van de vorig jaar dodelijk verongelukte Michele Scarponi, heeft bij een aanrijding een gebroken vleugel opgelopen. Hij is vandaag bij een dierenarts onder het mes gegaan.

Franky vergaarde de afgelopen jaren de nodige bekendheid vanwege het feit dat de betreurde Italiaan filmpjes op zijn sociale media plaatste, waarin hij er al trainend op uit trok met zijn papegaai.


Amund Grøndahl Jansen analyseert sprint LottoNL-Jumbo in Tour des Fjords

LottoNL-Jumbo greep vandaag naast de ritzege in de openingsetappe van de Tour des Fjords. Timo Roosen (3e) en Amund Grøndahl Jansen (4e) moesten hun meerdere erkennen in ritwinnaar Fabio Jakobsen en Moreno Hofland.

Na afloop analyseerde Grøndahl Jansen op Twitter de sprint van de geel-zwarte brigade. Morgen is er opnieuw een kans voor de Nederlandse formatie; de tweede etappe voert over 188 relatief vlakke kilometers van Risør naar Kristiansand. 

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2018 20:17
Vleugenbeenbreuk. Met twee weken vliegt 'ie alweer op de roller.
22 mei 2018 22:36
Een aanrijding ook...
22 mei 2018 22:42
Opgave Campenaerts btw - ik kwam op mn tel even niet makkelijk in het nieuwsforum, excuses
23 mei 2018 08:35
Cees bol doet het goed. Hopelijk krijgt hij volgend jaar ergens een mooi contract bij een profteam.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.