Cériel Desal wordt prof bij Bingoal Pauwels Sauces WB
foto: Glenn Coessens (archief)
donderdag 19 augustus 2021 om 11:21

Cériel Desal wordt prof bij Bingoal Pauwels Sauces WB

Cériel Desal heeft een profcontract verdiend bij Bingoal Pauwels Sauces WB. Dat schrijft de 21-jarige coureur uit Roeselare met trots op zijn sociale media. Desal koerst dit najaar als stagiair bij het Belgische ProTeam.

“Ik ben heel blij te kunnen melden dat ik vanaf 1 januari 2022 tot het profpeloton zal behoren”, aldus Desal. “Dit bij Bingoal Pauwels Sauces WB, waar ik momenteel actief ben als stagiair. Ik wil iedereen bedanken die me de afgelopen jaren gesteund heeft. In het bijzonder mijn ploeg EFC-LR-Vulsteke, maar zeker ook supporters, vrienden en familie.”

Desal werd eerder dit jaar negende op het BK tijdrijden voor beloften. Als stagiair van het Waalse team reed hij ook al de Arctic Race of Norway, de GP Jef Scherens en de Egmont Cycling Race.

Dat de jonge Desal het wielrennen in de genen heeft blijkt wel uit zijn familie. Zijn opa is Benoni Beheyt, die in 1963 wereldkampioen wielrennen werd na een overwinning op zijn landgenoot Rik Van Looy. De schoonzoon van Beheyt was Kurt Van Keirsbulck (oud-winnaar Ronde van Vlaanderen voor junioren) en diens zoon Guillaume Van Keirsbulck is nog altijd coureur. GVK is een neef van Desal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.