vrijdag 24 mei 2024 om 08:30

Chantal van den Broek-Blaak wil naar speciale Tour Femmes: “Maar ga er niet anders voor koersen”

Video Chantal van den Broek-Blaak is vandaag één jaar moeder van een dochtertje, maar draait weer volop mee in het vrouwenpeloton. De hardrijdster wil graag onderdeel van de Tour de France Femmes selectie worden vanwege de start in eigen regio, maar wil eerst haar drukke programma zo goed mogelijk afwerken.

Aan het einde van het voorjaar kampte Van den Broek-Blaak met een schouderblessure, waardoor zij wat wedstrijden moest missen. De 34-jarige renster van SD Worx-Protime geeft voor onze camera aan daar volledig van hersteld te zijn. “Ik heb inmiddels echt wel de tijd gehad om te herstellen en te trainen.” Met Veenendaal-Veenendaal reed de voormalig wereldkampioene weer haar eerste koerskilometers.

Van den Broek-Blaak is deze week precies een jaar moeder, iets waar de veelwinnares de voorbije periode geregeld aan dacht. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik er de afgelopen weken wel eens bij stilstond. Er is veel gebeurd dit jaar in mijn privéleven, maar ook als wielrenner. Maar het is gewoon een heel mooi jaar geweest, dus ik kijk er wel positief op terug natuurlijk.”

Omdat de Tour de France Femmes start in en rond Rotterdam, de geboorteplaats van Van den Broek-Blaak, hoopt ze deel uit te maken van de selectie. “Maar ik ga er niet anders door koersen of iets, ik wil gewoon weer het goede gevoel op de fiets terug krijgen. Ik heb een best druk programma de komende tijd en dat wil ik zo goed mogelijk doen”, geeft ze aan. “Vaak als dat goed gaat, dan komt alles vanzelf. En als dat niet zo is dan moet ik het ook accepteren”, sluit Van den Broek-Blaak af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.