Chris Froome, Lance Armstrong, Kris Boeckmans, Philippe Gilbert
foto: Sirotti
donderdag 9 augustus 2018 om 20:00

Chris Froome, Lance Armstrong, Kris Boeckmans, Philippe Gilbert

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Chris Froome, Lance Armstrong en Jan Ullrich en Kris Boeckmans.

Chris Froome voor het eerst naar Colombia

Chris Froome is al naar de nodige uithoeken van de wereld gereisd, maar in Colombia is de viervoudig Tourwinnaar nog nooit geweest. Dat zal niet lang meer duren, want de Brit zal op 4 november in Guatapé – gelegen in het noordwestelijke departement Antioquia – aan de start staan van el Giro de Rigo.

Dit is een toertocht georganiseerd door collega en concurrent Rigoberto Urán. In een video op Twitter maakt Froome – in verdienstelijk Spaans – het nieuws bekend.


‘Armstrong wil oud-rivaal Ullrich helpen’

Het gaat niet goed met oud-Tourwinnaar Jan Ullrich. De Duitser moest vorige week in Mallorca een nachtje in de cel doorbrengen, nadat hij betrokken was geraakt bij een vechtpartij na een ruzie met zijn buurman. Afgelopen maandag gaf Ullrich in een uitgebreid interview met Bild toe te kampen met drank- en drugsproblemen, en in therapie te gaan.

Volgens hetzelfde Duitse blad lijkt hij nu hulp te krijgen uit onverwachte hoek. Lance Armstrong zou zich zodanig bekommeren om het lot van zijn vroegere rivaal, dat hij bereid is om de Duitser een helpende hand te bieden. “Lance is zeer begaan met het lot van Jan”, aldus Ullrich’s advocaat. “Hij heeft zich in een telefoongesprek uitgebreid laten informeren over de situatie. Hij is bereid om met een dokter in het vliegtuig te stappen en naar Europa te komen.”


Kris Broeckmans breekt arm na val in Denemarken

Kris Boeckmans zal een tijdje uit de roulatie zijn. De 31-jarige Belg van Vital Concept heeft in de Ronde van Denemarken zijn arm gebroken. De sprinter viel in de laatste etappe van de rittenkoers. Hij is inmiddels met succes geopereerd, en is weer geland op Belgische bodem. Het is niet bekend hoe lang het herstel zal duren.


Philippe Gilbert weer terug op de fiets na horrorcrash

Philippe Gilbert brak meer dan twee weken geleden zijn knieschijf, nadat hij op spectaculaire wijze ten val kwam in de afdaling van de Col de Portet d’Aspet. Aanvankelijk werd gedacht dat de Belg pas in 2019 zijn comeback zou maken, maar Gilbert hoopt dit seizoen nog een rugnummer te kunnen opspelden.

Inmiddels heeft hij zelfs alweer op de fiets gezeten. In onderstaand filmpje kijkt de Waal terug op een bewogen tijd, en vooruit naar de resterende koersmaanden.


Slecht werkende nier dwingt Peio Goikoetxea tot pauze

Peio Goikoetxea zal lange tijd uit de roulatie zijn. De 26-jarige Baskische renner – die uitkomt voor het continentale Fundación Euskaltel – zal een dezer dagen zijn linkernier laten verwijderen. Deze werkt onvoldoende vanwege nierarteriestenose, een vernauwing van de nierslagader. Dit zorgt voor een achteruitgang van de nierfunctie, steken in de zij en vergroot de kans op infecties.

Goikoetxea had al langere tijd last van dit euvel, waardoor hij niet zijn gebruikelijke niveau haalde. In een open brief gaat hij dieper in op zijn situatie, en laat hij weten dat de focus nu vooral ligt op zijn herstel. “Het enige doel is om weer een normaal leven te krijgen. De rest komt dan vanzelf”, aldus de renner.


Daniel Martin plaatst vraagteken bij Olympisch parcours Tokio

Vandaag is het parcours van de Olympische wegwedstrijd in Tokio bekendgemaakt. De klimmers mogen hun hart ophalen, want onderweg liggen er de nodige beklimmingen te wachten. Daniel Martin is op Twitter positief, maar plaatst ook zijn vraagtekens.

“Ik hou van het profiel van de wegwedstrijd, het is alleen jammer dat er niet is gekozen voor lokale rondjes. Ik vraag me ook af of ze hebben nagedacht hoe de bevoorradingszones zullen werken. Met beperkte accreditatie zal het moeilijker worden om bidons aan te nemen. Iets wat van nog groter belang is gezien de hete en vochtige omstandigheden”, aldus de Ier.

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2018 20:08
Die Lance is toch nog niet zo'n verkeerde gast.
9 augustus 2018 20:15
Lance draagt alle dopers een warm hart toe! (En gelijk heeft hij)
9 augustus 2018 20:15
Wat je ook van hem vindt, Gilbert houdt echt van koersen.
9 augustus 2018 20:30
Heb m eergisteren op Zwift gespot... ging nog niet heel hard maar toch
9 augustus 2018 20:36
Aanvulling, Bora won de ploegentijdrit en Pfingsten is de eerste leider in de Ronde van Tsjechië.
9 augustus 2018 20:43
Wat een krijger, Gilbert.
9 augustus 2018 20:47
Denk dat velen het ook zwaar onderschatten wat het met je doet om zo beschimpt te worden, terwijl je gewoon een van de allerbeste in je sport bent geweest.
9 augustus 2018 20:53
Edit: Spectaculair dekt de lading
9 augustus 2018 20:53
Je bedoelt Ullrich neem ik aan? Of Armstrong of froome?
9 augustus 2018 21:07
Yes, veel beter. Duimpje omhoog.
9 augustus 2018 21:21
Wat je ervan vind hij blijft voor mij de beste allertijden. 7 x de tour winnen gaat niemand hem nadoen.
9 augustus 2018 22:00
@Panter Voor mij om de bekende reden absoluut niet.
9 augustus 2018 22:21
@Emergo
Ken je toevallig iemand die bij zijn niveau in de buurt kwam die geen doping gebruitk heeft?
Misschien had diegene zich dan moeten laten zien in het profcircuit;)
9 augustus 2018 23:02
Ik ben geen fan van Armstrong. Feit blijft dat we van geen enkele concurrent uit die tijd met zekerheid kunnen zeggen dat die wél zonder doping reed.

We weten zeker dat Ullrich, Pantani en Riis doping gebruikten. Hun namen staan wel nog in de boeken... Dat riekt naar willekeur.
9 augustus 2018 23:09
het is helemaal geen willekeur, maar een heksenjacht
10 augustus 2018 07:26
@Panter: Dus hij blijft voor jou ook mét doping de beste allertijden? Dan vind ik Lance vergeleken met Merckx (ook mét doping) een koekenbakker.
10 augustus 2018 07:53
Lance blijft absoluut een grootheid. Wel of geen formele officiële erkenning van tour zeges (idd willekeur). Het feit dat hij andere dopeurs onethisch bejegende doet daar helemaal niets aan af. Dat hij Ullrich wil helpen is in mijn ogen niet verwonderlijk. De onderlinge verstandhouding is altijd goed geweest en in zekere zin heeft Armstrong Der Jan als ultieme tegenspeler nodig gehad om zo'n strijd te kunnen voeren.

Gilbert, zou hij in een slecht huwelijk zitten?
10 augustus 2018 10:53
Lance heeft dpping geinstitutionaliseerd met zijn ploeg en stelselmatig tegenstanders uit de weg geruimd of weggeprocedeerd. Dus hij verdient wel degelijk meer hoon dan alle anderen.

Mooi lijstje dit, trouwens. Armstrong, Froome, Boeckmans, Gilbert. Zou zo uit een document van Fuentes gerold kunnen zijn
10 augustus 2018 17:01
@t731: Als Boeckmans doping gebruikt hoop ik dat hij aan Fuentes zijn geld heeft terug gevraagd :p.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.