Cofidis kondigt komst Spaanse klimmer Ion Izagirre aan
foto: Cor Vos
vrijdag 24 september 2021 om 09:41

Cofidis kondigt komst Spaanse klimmer Ion Izagirre aan

Ion Izagirre draagt volgend seizoen het tenue van Cofidis. De 32-jarige Spaanse klimmer tekent voor één jaar bij de ploeg van teammanager Cédric Vasseur. Izagirre verlaat na drie seizoenen het Kazachse Astana-Premier Tech.

Cofidis hoopt met Ion Izagirre de gedroomde luitenant te hebben aangetrokken voor klassementskopman Guillaume Martin, maar de Spanjaard krijgt zelf ook de ruimte om (individueel) succes na te jagen, met name in rittenkoersen van één week. Izagirre steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Het is altijd een speciaal gevoel om van ploeg te wisselen. Ik ben echter bijzonder blij met mijn nieuwe ploeg. Ik kom er een paar goede vrienden tegen.”

Izagirre doelt op oud-renner Bingen Fernandez, die tegenwoordig ploegleider is bij de Franse formatie, en de gebroeders Jesús en José Herrada. “Cofidis is een Franse ploeg, maar het is tegelijkertijd ook een Spaanse formatie”, concludeert een glimlachende Izagirre. “Cofidis is een geweldige ploeg met een rijke historie en gerenommeerde renners. Ik zal een dubbele rol spelen binnen de ploeg, zoals ik met Cédric (Vasseur, red.) heb afgesproken.”

Strijden op twee fronten 
Vasseur is een tevreden man na het aantrekken van Izagirre. “De komst van Ion Izagirre is uitstekend nieuws voor de hele ploeg. Hij is echt een geweldige versterking en heeft al etappes gewonnen in alle drie de grote rondes. Met Izagirre en Guillaume Martin kunnen we op WorldTour-niveau nu op twee verschillende fronten strijden. We willen met hem schitteren op het hoogste niveau én op alle terreinen.”

Izagirre won in zijn carrière al etappes in de Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España en verder was hij de beste in de rondes- van Polen en het Baskenland én de Volta a la Comunitat Valenciana. Dit jaar kroonde de allrounder zich tot Spaans kampioen tegen de klok en won hij een rit in ‘zijn’ Ronde van het Baskenland. Verder werd hij derde in Parijs-Nice en zevende in de Ronde van Romandië en het Critérium du Dauphiné.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.