Coulante jury laat Kenneth Vanbilsen starten in Ster ZLM Toer
donderdag 19 juni 2014 om 13:08

Coulante jury laat Kenneth Vanbilsen starten in Ster ZLM Toer

Volgens het reglement had hij niet mogen starten. Toch is de tweede etappe in de Ster ZLM Toer vertrokken met Kenneth Vanbilsen in het peloton. Door een botsing met een omstander eindigde zijn proloog gisteren niet op de Markt in Bladel, maar in het ziekenhuis. Dankzij coulance van de wedstrijdjury mag Vanbilsen toch starten.

In het algemeen klassement is de 24-jarige renner naar de laatste plek gezet, met een achterstand van 49 minuten en dertien seconden. Voor iedere renner die nog ná Vanbilsen moest starten (57) heeft de Belg één minuut straftijd gekregen. Minus zijn eigen proloogtijd (de stopwatch werd na vijftig seconden stilgezet) en minus de eindtijd van proloogwinnaar Philippe Gilbert (8:37 minuut) is de rekensom compleet.

Voor de renner in kwestie maakt het weinig verschil. “In het beste geval kan ik de koers uitrijden. Ik ben vooral blij dat ik niets heb gebroken”, zei hij vlak voor de start in Rucphen. Even werd gevreesd voor een gebroken oogkas en klaagde renner over een zeer pijnlijke onderrug. In het ziekenhuis bleek dat de blessures meevielen.

Ploegleider Walter Planckaert looft het besluit van de jury om zijn renner toch te laten starten, maar verwijt het ongeval de seingevers. “Het is heel sympathiek van de organisatie om hem toch te laten starten, maar dit incident had niet mogen gebeuren. Het is de politie en seingevers aan te rekenen dat een jongeman zomaar de weg kan oversteken. Zij hadden de situatie beter onder controle moeten hebben.”

De tweede etappe in de Ster ZLM Toer leidt via twee lussen van Rucphen naar het naastgelegen Sint Willebrord over 183,9 kilometer.

Lees ook
Volg hier de tweede etappe in de Ster ZLM Tour 2014

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.