David Dekker vervangt Amaury Capiot in selectie Ronde van Vlaanderen
David Dekker - foto: Cor Vos
zaterdag 30 maart 2024 om 19:40

David Dekker vervangt Amaury Capiot in selectie Ronde van Vlaanderen

David Dekker mag zich toch opmaken voor de Ronde van Vlaanderen. De 26-jarige Nederlander maakte aanvankelijk geen deel uit van de selectie van Arkéa-B&B Hotels, maar is in extremis toch opgeroepen als vervanger van Amaury Capiot.

Capiot moest afgelopen woensdag nog opdraven in Dwars door Vlaanderen, nog geen twee weken nadat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Dat leidde toen al tot de nodige verontwaardiging en Capiot had het zelf ook liever anders gezien. “Vanuit de ploeg was er wel wat druk om hier te starten. Ik begrijp zelf ook niet goed waarom. Ik zou zelf nog een week gewacht hebben en alles op Roubaix gezet hebben voor een maximaal herstel. Dat lijkt mij het meest logische, ja, maar blijkbaar niet.”

Ook voor zondag rekende Arkéa-B&B Hotels op Capiot, de 30-jarige coureur maakte ook deel uit van de selectie, maar de ploeg heeft op het laatste moment toch besloten om de plannen te wijzigen. “Amaury reed woensdag wel Dwars door Vlaanderen, maar hij had last aan zijn borstkas”, legt ploegleider Sébastien Hinault uit aan Sporza. “Nader onderzoek heeft uitgewezen dat Amaury ook nog een letsel heeft aan zijn ribben. Daarom laten we hem nu weer even aan de kant.”

Derde deelname
De ploeg is in zijn zoektocht naar een vervanger dus uitgekomen bij David Dekker. De 26-jarige Nederlandse sprinter reed de voorbije week ook al Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen. De zoon van oud-prof Erik Dekker stond in zijn carrière al twee keer eerder aan het vertrek van Vlaanderens Mooiste: in 2021 (93ste) en vorig jaar (DNF).

Dekker zal zondag aan de zijde koersen van Donovan Grondin, Vincenzo Albanese, Daniel McLay, Luca Mozzato, Miles Scotson en Florian Sénéchal. Met Albanese, Mozzato en Sénéchal heeft de ploeg drie outsiders in de gelederen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.