Niki Terpstra, Fabio Jakobsen, Carlos Betancur, Laurent Didier, Raymond Poulidor
foto: Marcel Koch
donderdag 1 februari 2018 om 20:00

Niki Terpstra, Fabio Jakobsen, Carlos Betancur, Laurent Didier, Raymond Poulidor

In de rubriek WielerFlits kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder anderen over David Gaudu, Guillaume Martin, Niki Terpstra, Andrey Amador en Carlos Betancur.

Terpstra en Jakobsen openen seizoen in Dubai

Quick-Step Floors heeft haar volledige team voor de Dubai Tour bekendgemaakt. Niki Terpstra zal zijn eerste kilometers van het nieuwe seizoen afwerken in Dubai. Hij zal voornamelijk in dienst moeten rijden van Elia Viviani, die op jacht gaat naar ritzeges voor zijn nieuwe werkgever. Maximilian Schachmann maakt zijn rentree voor de ploeg nadat hij in de voorbije Ronde van Polen crashte en zijn voet blesseerde. Daarnaast debuteert Fabio Jakobsen in de sprinterskoers voor zijn nieuwe team. Tim Declercq, Yves Lampaert en Fabio Sabatini zijn de overige renners aan de start namens de ploeg van Patrick Lefevere.


Carlos Betancur werkt aan herstel

Carlos Betancur moest dit seizoen al twee keer zijn seizoensstart uitstellen. Destijds was er niks bekend over blessureleed, maar een video op Instagram lijkt te bevestigen dat hij last heeft van een kwetsuur. “Mijn herstel zal gauw honderd procent zijn”, vertelt hij op Instagram. Wat voor blessure hij heeft is nog altijd onduidelijk.

Mi recuperación pronto estará a el 100%

Een bericht gedeeld door carlosbetancur (@carlosbetancur) op


David Gaudu rijdt mogelijk grote ronde

Gisteren maakte FDJ al het programma van David Gaudu voor het eerste half jaar bekend. Hierin was geen grote ronde opgenomen, iets wat volgens teammanager Thierry Bricaud wel het plan is voor in de tweede helft van dit seizoen. Hoogstwaarschijnlijk zal hij zijn debuut in een grote ronde zal maken. Afhankelijk van zijn vermoeidheid richting het einde van het seizoen zal de jonge Fransman van start gaan in de Vuelta á España. Dat bevestigt de ploeg tegenover Cyclingpro.


Guillaume Martin hoopt op WK-selectie

Guillaume Martin hoopt na de Tour de France geselecteerd te worden voor het WK op Innsbruck, dat laat hij weten aan Cyclingpro. Het is voor hem één van zijn drie belangrijke doelen dit seizoen, al weet hij dus nog niet zeker of hij mag starten. In de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Tour hoopt de 24-jarige klassementsrenner de bondscoach te overtuigen van zijn kwaliteiten. Voor de Tour staat zijn doel nog niet vast. Die worden naarmate La Grande Boucle vordert bepaald aan de hand van zijn plek in het algemeen klassement na de kasseienrit naar Roubaix.


Andrey Amador veroordeelt Costa Ricaanse dopinggebruikers

Andrey Amador heeft in een bericht op Facebook de positieve test van twaalf renners in de Ronde van Costa Rica veroordeeld. De klassementsrenner van Movistar reageert ontdaan op het nieuws. “Vandaag is een van de meest treurige dagen voor het fietsen. Het doet me pijn te zien dat de Ronde van Costa Rica, die ons feest om de sport te vieren zou moeten zijn, wordt overschaduwd door doping. Ik heb geleerd dat je iets alleen verdient zonder vals te spelen. Als nationale vertegenwoordiger van het wielrennen veroordeel ik deze feiten, omdat ik er enorm tegen ben. Het doet me goed zoveel gezinnen mee te zien doen aan het fietsen. Zoals ik al zei, het moet een feestje zijn. Ondanks wat er is gebeurd moet dat zo blijven”, stelt hij. Zelf kon Amador er niet bij zijn, vanwege de geboorte van zijn dochter.


Federico Zurlo moet seizoensstart uitstellen na aanrijding

Federico Zurlo moet zijn seizoensstart uitstellen doordat hij tijdens een training is aangereden door een auto, dat meldt zijn ploeg MSTina-Focus op Facebook. Hij heeft bij de valpartij geen breuken opgelopen. Wel moet hij tot in ieder geval zaterdag in het ziekenhuis ter observatie blijven omdat hij een lichte hersenschudding heeft opgelopen. De 23-jarige Italiaan verkaste afgelopen seizoen van UAE Emirates naar de continentale ploeg. Hij zou zijn seizoen beginnen in de Trofeo Laigueglia, maar daar moet hij nu van afzien.


Fiets Laurent Didier naar de gallemiezen

Lees op Materiaalzone wat Laurent Didier meemaakte tijdens de Herald Sun Tour


Zorgt Poulidor voor tweede plaats Coquard?

Is het toeval of niet? Vital Concept plaatste tijdens de tweede etappe van de Ster van Bessèges een video op Twitter van het peloton met toeschouwer Raymond Poulidor. “Een teken?” vraagt de ploeg zich af. Uiteindelijk eindigt Vital Concept-sprinter Bryan Coquard de rit op ongelukkige wijze als… tweede. En dat onder toeziend ook van de Eeuwige Tweede.

https://twitter.com/VitalConcept_CC/status/959068311941275650

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
1 februari 2018 20:15
- Waait het in Dubai nou zoveel minder dan in Qatar of waarom zien we daar zelden of nooit waaiers?
- Betancur schijnt ernstige decubitus te hebben
- Alle Fransen willen met ambitie naar het WK, dat wordt niks
1 februari 2018 21:05
Mooi filmpje van Betancur. Zo zien we zijn buikje niet ;)
1 februari 2018 22:05
Movistar postte een tweet waaruit blijkt dat Betancur nog steeds herstellende is van de enkelbreuk in de Vuelta (https://twitter.com/Movistar_Team/status/959023667966562304) en zijn filmpje lijkt dat te bevestigen, het is dus niet onduidelijk welke blessure hij heeft zoals hier in het artikel staat.
2 februari 2018 00:14
Poulidor heeft nooit de gele trui gedragen en maar heeft wel acht keer op het podium van de Tour gestaan. Daarnaast heeft hij veel wedstrijden en Tour etappes gewonnen. Dus eeuwige tweede? Moah... Zoetemelk is trouwens vaker tweede geworden in de Tour dan Poupou.
2 februari 2018 10:13
Het schijnt dat Poulidor vorig jaar naar het WK veldrijden keek. Dat kan geen toeval meer zijn! ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.