Olivier Le Gac, Mitchelton-Scott, Thomas De Gendt, Peter Stetina
foto: Sirotti (archief)
zondag 27 mei 2018 om 20:00

Olivier Le Gac, Mitchelton-Scott, Thomas De Gendt, Peter Stetina

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over contractnieuws bij Groupama-FDJ, een koppeltijdrit van de vrouwen van Mitchelton-Scott en een straffe trainingsdag voor Thomas De Gendt.

Olivier Le Gac verlengt contract bij Groupama-FDJ

Voor Olivier Le Gac kan de maand mei niet op. De 24-jarige coureur van Groupama-FDJ boekte twee weken geleden namelijk zijn eerste profzege in de Vierdaagse van Duinkerke en nu heeft hij ook nog eens zijn contract verlengd. Dat meldt Cyclism’Actu. Le Gac ligt nu vast tot en met 2020 bij de Franse WorldTour-formatie, waarvoor hij in de zomer van 2014 zijn profdebuut maakte.


Indrukwekkende koppeltijdrit in Gooik-Geraardsbergen-Gooik

De vrouwen reden vandaag Gooik-Geraardsbergen-Gooik, een Belgische eendagskoers. De wedstrijd werd gedomineerd door de ploeg van Mitchelton-Scott. Ploeggenoten Sarah Roy en Gracie Elvin besloten op 75 kilometer ten aanval te trekken. Er volgde geen reactie, waardoor de Australische rensters meer dan vier minuten voorsprong konden pakken op een achtervolgende groep. Hand in hand kwamen Roy en Elvin over de eindstreep; Roy mocht winnen.


Koninginnenrit in ‘Tour de Calpe’ voor De Gendt

Thomas De Gendt is in voorbereiding op de Tour de France aan het trainen in Calpe. De afgelopen drie weken heeft de rasaanvaller al ruim 1800 kilometer gereden in wat hij zelf de ‘Tour de Calpe’ noemt. Dat is te zien op zijn Strava-account. Terwijl Lotto Soudal in Italië, België en Noorwegen aan het koersen is, staat voor De Gendt in Spanje de koninginnenrit op het programma. “Thomas gaat zijn Lotto Soudal-trui verdedigen door vanaf de start solo te soleren. In deze laatste etappe van 200 kilometer met verschillende beklimmingen hoopt hij ijs te zien aan het einde van de rit”, zegt hij in derde persoon over zichzelf.


Peter Stetina herstelt van operatie na sleutelbeenbreuk

Peter Stetina heeft vrijdag bij een valpartij op training zijn sleutelbeen gebroken. De Amerikaanse klimmer van Trek-Segafredo vertelt op Twitter dat dezelfde avond nog hij onder het mes kon bij het ziekenhuis in Tahoe. Naar verwachting kan hij binnen enkele dagen alweer zijn trainingstochten maken op de trainer via Zwift. De seizoensplanning komt niet in gevaar, geeft hij aan.


Sam Bennett duikt Rome in na laatste Giro-rit

Sam Bennett is maar wat blij dat de Giro d’Italia erop zit. De Ierse sprinter won zijn eerste etappe in een grote ronde en wist zelfs meer dan eens te zegevieren in een massaspurt; ook in Imola en Rome was hij de snelste. Nu hij in Rome aangekomen is, laat hij weten al plannen te hebben voor de avond na de slotetappe. Hij gaat op jacht naar souvenirs!

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
27 mei 2018 20:51
Thomas de Gendt traint 1800 kilometer in drie weken? Poeh poeh…
27 mei 2018 22:10
Quote:
Thomas gaat zijn Lotto Soudal-trui verdedigen door vanaf de start solo te soleren

Dat zegt hij helemaal niet. Dit is hoe WF het verhaspelt.
27 mei 2018 22:15
Voor de rest hadden we op het BK voor junioren twee keer een solo slim: Remco Evenepoel bij de jongens (4'38" voorsprong) en Shari Bossuyt bij de meisjes (4'59" voorsprong). En Mitchelton-Scott haalt 2/2 bij de vrouwen vandaag; Amanda Spratt won de GP Cham-Hagendorn voor Arianna Fidanza en Desiree Ehrler.
27 mei 2018 22:16
Minder dan 100k per dag inclusief rustdagen, voor de belabberde hoofdrekenaars
28 mei 2018 08:58
@Mwielerfan Met welk doel plaats jij zo'n opmerking?
28 mei 2018 09:23
Evenepoel wordt dit jaar misschien alprof , wist niet eens dat dit mogelijk is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.