Dimension Data wordt Team NTT in 2020
foto: Cor Vos
dinsdag 16 juli 2019 om 15:27

Dimension Data wordt Team NTT in 2020

Dimension Data zal vanaf 2020 verder gaan als Team NTT. De Zuid-Afrikaanse WorldTour-ploeg heeft hiervoor gekozen omdat hoofdsponsor Dimension Data – een bedrijf gespecialiseerd in informatietechnologie – afgelopen mei is gefuseerd met het Japanse moederbedrijf NTT.

Eind mei werd bekend dat het Japanse telecombedrijf Nippon Telegraph en Telephone Corporation van plan is om zijn dochteronderneming Dimension Data samen te laten voegen met NTT Data en NTT Communications tot het nieuwe bedrijf NTT Inc. Dit betekent dat ook de wielerploeg van naam zal veranderen.

De ploeg werd in 2008 opgericht onder de naam MTN Energade Road Team, maar sinds 2016 prijkt Dimension Data pontificaal op het shirt van de Zuid-Afrikaanse ploeg. Het techbedrijf heeft zijn hoofdkantoor gevestigd in de grootste stad van Zuid-Afrika: Johannesburg.

Transfers 
Dimension Data kwam op de eerste rustdag van de Tour de France met nog meer nieuws, aangezien de formatie de transfers heeft afgerond van Matteo Sobrero (22) en Samuele Battistella (20). De twee Italianen komen over van de continentale opleidingsploeg. “Matteo en Samuele hebben hier zo hard voor gewerkt”, aldus teammanager Douglas Ryder.

Sobrero blinkt vooral uit in het eendaagse werk. Zo won hij dit seizoen al een gerenommeerde koers als de G.P. Palio del Recioto. Daarnaast wist hij het goud te veroveren op het Italiaans kampioenschap tijdrijden bij de beloften. Battistella is dan weer een klimmer, die dit seizoen de Giro del Belvedere wist te winnen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.