dsm-firmenich PostNL: “Schade met Romain Bardet goed beperkt”
Foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2024 om 20:13

dsm-firmenich PostNL: “Schade met Romain Bardet goed beperkt”

Romain Bardet was – naast Thymen Arensman – een van de grote verliezers van de openingsrit van de Giro d’Italia. Op iets meer dan twintig kilometer van de aankomst, op de Colle Maddalena, zagen we de Fransman van dsm-firmenich al afhaken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Uiteindelijk verloor de Franse kopman van de ploeg een dikke minuut op Tadej Pogacar en vijftien seconden minder op de rest van de favorieten.”Op de klim gaf Romain ons de boodschap via de koersradio dat hij zich niet al te best voelde, dat was het eerste wat we van hem hoorden”, zegt ploegleider Matt Winston in een persbericht.

“Chris (Hamilton, red.) en Kevin (Vermaerke, red.) hadden zich eerst voorin het peloton gezet om Romain in positie te brengen, maar hebben op hem gewacht. Dat heeft ervoor gezorgd dat we de schade goed hebben kunnen beperken. Hij was nogal ver weggezakt op een bepaald moment, maar onze jongens hebben hard gereden in de achtervolging.”

Nieuw plan?
“Renners zijn menselijk, het is normaal wat ze goede en slechte dagen hebben. Vandaag was een slechte dag, iets wat je niet hoopt mee te maken op de openingsdag, maar het is wat het is. We hebben nog drie weken te gaan en er moet nog heel wat gereden worden. Ik denk dat het klassement in de volgende drie weken nog stevig door elkaar zal worden geschud. Als we nu alleen maar vooruitgang boeken en niet meer tijd verliezen, dan is dat goed. Anders zullen we moeten overschakelen op uitkijken naar ritzeges.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.