Duitse vrachtwagenchauffeur opnieuw opgepakt voor fatale aanrijding Rebellin
foto: Cor Vos
vrijdag 25 augustus 2023 om 19:35

Duitse vrachtwagenchauffeur opnieuw opgepakt voor fatale aanrijding Rebellin

Update Een nieuwe ontwikkeling in de zaak Davide Rebellin. De Italiaanse renner overleed vorig jaar na een dodelijke aanrijding door een vrachtwagen, maar de Duitse bestuurder van die vrachtwagen liep nog lange tijd vrij rond. Tot nu. De man is opgepakt in Duitsland en en zit daar in voorlopige hechtenis. Dat melden meerdere Italiaanse media, waaronder SpazioCiclismo.

Het ongeval waarbij Rebellin het leven liet vond plaats op 30 november 2022. De bestuurder van de vrachtwagen sloeg na de aanrijding op de vlucht, maar kon door een samenwerking van het openbaar ministerie van Vicenza en de Duitse politie opgespoord worden. Hij werd aanvankelijk niet gearresteerd omdat het misdrijf in kwestie niet onder het Duitse wetboek van strafrecht valt. Nu is hij dus wel opgepakt.

Tegen de 62-jarige man werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Inmiddels zit hij in voorlopige hechtenis in een gevangenis in Münster. Binnen zestig dagen moeten de Duitse autoriteiten beslissen over zijn uitlevering aan Italië, waar hij wordt vervolgd voor onopzettelijke doodslag en het niet verlenen van bijstand aan een persoon in nood.

Eerdere overtredingen
De Duitse bestuurder eerder al twee overtredingen heeft begaan in Italië. Zo pleitte hij in 2001 schuldig aan een niet-dodelijk vluchtmisdrijf, maar door verjaring werd het vonnis toen vernietigd. Dertien jaar later, in 2014, werd hij dan weer beschuldig van rijden onder invloed van alcohol.


Update 22 juni, 12.45 uur

De Duitse vrachtwagenchauffeur die wordt verdacht van het doodrijden van Davide Rebellin, is na vier dagen te hebben vastgezeten in de gevangenis weer vrijgelaten. “De rechter heeft het Europees aanhoudingsbevel opgeschort, in afwachting van een definitieve uitspraak over de zaak”, laat de advocaat van Wolfgang R. weten aan Tuttobiciweb.

De verdachte heeft wel de verplichting om zich elke vrijdag bij de politie te melden. Alles komt nu in handen van de Duitse rechter, die zich over de zaak zal moeten uitspreken. Het is voorlopig nog onduidelijk of Wolfgang R. uitgeleverd kan en gaat worden aan Italië.


Update 25 augustus, 19.35 uur

De Italiaanse politie heeft de Duitse vrachtwagenchauffeur weer gearresteerd. Een politiewoordvoerder meldt dat de 62-jarige trucker is overgebracht naar een cel in Vincenza nadat hij via de Brennerpas Italië binnenreed. Dat wordt gemeld door Belga.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.