Edoardo Affini, Movistar, Peter Sagan, Tour de Savoie Mont Blanc
Edoardo Affini - foto: IsolaPress
zondag 24 juni 2018 om 20:00

Edoardo Affini, Movistar, Peter Sagan, Tour de Savoie Mont Blanc

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Edoardo Affini, het Spaans kampioenschap, Peter Sagan en de Tour de Savoie Mont Blanc in Frankrijk.

Edoardo Affini (SEG Racing Academy) Italiaans beloftekampioen

Niet alleen de profs strijden dit en komend weekend om de nationale titels. Ook de beloften bikkelen voor het predikaat ’s lands beste wielrenner. In Italië is die eer te beurt gevallen aan Edoardo Affini. De voor SEG Racing Academy uitkomende renner is bijgevolg dolblij met zijn overwinning.

“Het is een geweldige gevoel! Ik ben supertrots op mijn prestatie, en dit geeft enorm veel vertrouwen voor de individuele tijdrit”, zo laat hij weten op het Twitter-account van zijn Nederlandse werkgever. De 22-jarige Affini won recent nog de proloog in de Giro d’Italia U23.


Na negen jaar eens niets voor Movistar in Spanje

Een hard gelag voor Movistar op het Spaans kampioenschap. Voor het eerst in negen jaar pakte de ploeg van manager Eusebio Unzué niet de nationale titel bij de elite mannen. Gorka Izagirre soleerde naar de titel en de Movistar-mannen hadden geen antwoord op de Baskische aanval. Dat betekent dat het eerst sinds 2009 Movistar met lege handen achterblijft. Toen was het Rubén Plaza die namens Liberty Seguros naar de nationale titel wist te rijden.


Sagan zet indrukwekkende reeks zonder ploegtrui voort

Een indrukwekkende statistiek van Peter Sagan. De Slowaakse alleskunner heeft – individuele tijdritten en ploegentijdritten daargelaten – al meer dan zeven jaar geen normale ploegtrui meer gedragen. In de Ronde van Zwitserland van 2011 deed hij dat voor het laatst. Sindsdien heeft de huidige wereldkampioen altijd wel een leiderstrui, een nationale kampioenstrui (vijf keer Slowaaks kampioen) of de regenboogtrui (drie keer wereldkampioen) gedragen. In de tussentijd werd hij ook nog Europees kampioen, maar dat tricot trok hij alleen op het podium aan, omdat Sagan zijn wereldtitel prolongeerde in dat jaar. In ieder geval tot het Slowaaks kampioenschap 2019 zullen we Sagan in wegwedstrijden in een aangepast tenue zien.


‘Purito’ Rodríguez kan geluk niet op met titel Izagirre

Joaquim Rodríguez is sinds twee jaar renner af, maar de Spaanse springveer – inmiddels 39 jaar oud – heeft zich verbonden aan Bahrain Merida. Vandaag zat hij achter het stuur tijdens de zegetocht van Gorka Izagirre naar de Spaanse titel. En dat zorgde natuurlijk voor vreugde in de ploegleiderswagen, die door Purito bestuurd werd. Rodríguez moest zelfs wat tranen (van de emoties of van de spanning?) wegvegen. Zelf werd de klimmer in 2007 nationaal kampioen.


Zoidl grijpt eindzege in Tour de Savoie Mont Blanc

De afgelopen week werd in Frankrijk een UCI 2.2-wedstrijd betwist met de nodige sterke teams aan de start. Oud-WorldTour-renner Maxime Bouet won de openingsetappe en droeg twee etappes de leiderstrui. Daarna werd dat tricot overgenomen door een andere ex-WorldTour-renner, namelijk Riccardo Zoidl. De Zwitser Patrick Schelling was succesvol met twee ritzeges. In de slotrit kon Vital Concept vieren met een 1-2’tje van Quentin Pacher en Arnaud Courteille. De leidende positie van de Oostenrijker Zoidl kwam niet meer in gevaar; hij eiste de eindzege op.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
24 juni 2018 21:05
Kan iemand mij vertellen waarom Bouet ex-prof is terwijl hij bij Fortuneo rijdt?
Edit: zie nu dat het gewijzigd is naar ex-WorldTour, bij Zoidl eveneens.
24 juni 2018 21:30
Rodriguez is renner af niet ploegleider af... was hij ooit ploegleider?
24 juni 2018 22:19
@Vinokourov: Er staat niet dat Bouet ex prof is, wel dat hij ex World Tour rijder is........................

Om te reageren moet je ingelogd zijn.