Edward Theuns en Milan Menten buigen hoofd tegen Merlier: “Blij dat ik in de buurt kon komen”
foto: Cor Vos
woensdag 15 maart 2023 om 18:21

Edward Theuns en Milan Menten buigen hoofd tegen Merlier: “Blij dat ik in de buurt kon komen”

Er was niets te doen aan Tim Merlier in Nokere Koerse, dat zagen ook Edward Theuns en Milan Menten. De twee Belgische snelle mannen kwamen op de Nokereberg enigszins in de buurt van de Belgische kampioen, maar winnen zat er nooit in. “Merlier was gewoon sneller”, vertelde Menten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Na een chaotische koers werd er op de kasseien van de Nokereberg dan toch gesprint voor de zege. Sprinttreintjes kwamen er amper aan te pas, maar dat deerde Merlier niet. De renner van Soudal Quick-Step ging van ver aan en hield knap stand. “Ik wist dat het moeilijk ging zijn om Tim te kloppen”, aldus Trek-Segafredo-renner Theuns na afloop. “Ik stond een tandje te groot in de sprint. Schakelen op kasseien is niet makkelijk, dus dat zat er niet in.”

“Tim heeft een geweldige machtssprint, het is zeer moeilijk om nog over hem te raken. Ik was natuurlijk aan het hopen dat hij stilviel, maar tweede worden was het hoogst haalbare. Ik ben blij dat ik in de buurt kon komen en dat ik de ploeg kon belonen met een tweede plaats.”

Milan Menten: “Ze waren gewoon sneller”
De andere man op het podium was Milan Menten van Lotto Dstny. Enkele weken geleden won de Vlaming nog verrassend Le Samyn, en nu sprint hij zichzelf weer in de kijker. “Ik ben goed aan het seizoen beginnen, dat geeft veel vertrouwen. Vandaag reden we als ploeg ook de perfecte koers.”

“Het plan was om de wedstrijd hard te maken zodat de rappe jongens op de limiet zaten”, legt Menten uit. Dat plan was onder meer een aanval van Florian Vermeersch, die strandde in de laatste kilometer. Dan was het de beurt aan Menten. “Uiteindelijk moet ik content zijn met de derde plaats, de eerste twee renners waren sneller.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.