Een sprankje hoop om Pogacar te verslaan, roep om veiligheid en wat is er met Fabio Jakobsen?
vrijdag 10 mei 2024 om 18:45

Een sprankje hoop om Pogacar te verslaan, roep om veiligheid en wat is er met Fabio Jakobsen?

Podcast De kop is eraf in de Giro d’Italia en dus kunnen de eerste conclusies getrokken worden. Zoals verwacht staat Tadej Pogačar in de roze trui, maar is hij wel zo dominant als voorspeld werd? Wat kunnen we zeggen na de eerste massasprints in deze ronde? Het komt allemaal langs in een kersverse aflevering van de WielerFlits Podcast, net als een eerste glimp van de nieuwe RIDE.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In deze podcast schuiven Raymond Kerckhoffs, Niels Bastiaens en Nick Doup aan bij host Maxim Horssels. Waar vorige week nog een saaie Giro d’Italia voorspeld werd, zijn de eerste etappes zeker niet tegengevallen qua amusementswaarde. Dat komt mede door de koerswijze van Pogačar himself, geeft Niels aan. Raymond stipt dan weer aan dat de Sloveen duidelijk met de Tour de France in zijn achterhoofd koerst, maar dat met de tijdrit op komst in deze openingsweek Pogačar zijn voorsprong nog verder kan uitbouwen.

Nick vraagt zich af of Pogačar er niet beter aan doet om de roze trui ergens de komende dagen uit handen te geven aan een redelijk ongevaarlijke renner die al wat meer tijd verloren heeft. In de tweede week zijn er namelijk enkele sprintritten en heuvelachtige etappes waarin hij extra energie kan sparen.

Wat is er met Fabio Jakobsen aan de hand?
In de eerste massasprints sprongen twee renners erbovenuit volgens onze verslaggevers. Fabio Jakobsen in elk geval niet. Hij lijkt zeker niet in zijn beste vorm. Raymond ziet de kopman van dsm-firmenich PostNL worstelen met zichzelf en constateert dat dat al langere tijd speelt. Wat is er aan de hand? Het wordt besproken in deze podcast, net als de prestaties van Olav Kooij en Cian Uijtdebroeks, de kopmannen van het geplaagde Visma | Lease a Bike.

Raymond deelt ook een tipje van de sluier van zijn interview met Christian Prudhomme, dat uitgebreid in de nieuwe RIDE Magazine Zomergids staat. De baas van de Tour de France zag dit voorjaar veel valpartijen van wereldtoppers en dringt aan op veranderingen op het gebied van wielerkleding. Maar is dat de juiste oplossing? Een discussie daarover hoor je in deze gloednieuwe aflevering van de WielerFlits Podcast.

Luister hier naar de WielerFlits Podcast:


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.