Egan Bernal wint eerste test in La Route d’Occitanie
maandag 3 augustus 2020 om 16:51

Egan Bernal wint eerste test in La Route d’Occitanie

Egan Bernal heeft in de La Route d’Occitanie de bergetappe met aankomst op de Col de Beyrède gewonnen. De renner van Team Ineos was op de slotklim de sterkste en bleef Pavel Sivakov met tien tellen voor.

In de Pyreneeën kregen de renners na twee sprintersritten vandaag een serieuze bergrit voorgeschoteld. Met de beklimmingen van de Port de Balès, Peyresourde en Col de Beyrède stonden er drie serieuze cols op het menu.

Dat weerhield acht renners er niet van om al vroeg in de rit ten aanval te trekken. Naast de Fransen Matthieu Ladagnous (Groupama – FDJ), Benoît Cosnefroy (AG2R La Mondiale), Lilian Calmejane (Total Direct Energie), Julien Bernard (Trek-Segafredo) en Julien Trarieux (NIPPO DELKO) waren ook de Colombiaan Harold Tejada (Astana), de Bask Joan Bou (Euskaltel-Euskadi) en de Duitser Georg Zimmermann (CCC) van de partij. Zij reden een voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar. Team Ineos controleerde het tempo aan kop van het peloton.

De Spanjaard Sergio Araiz (Equipo Kern Pharma) probeerde de oversteek te maken, maar belandde in een traditionele chasse patate. Ook een poging van de Nederlander Jesse de Rooij (Bike Aid) bleef zonder succes.

De kopgroep zou het niet tot het einde uitzingen. Op de slotklim werd het een duel tussen de sterkste klimmers. Deze strijd werd door Bernal in zijn voordeel beslecht. Hij haalde het voor ploeggenoot Pavel Sivakov. Chris Froome werd slechts 34e, op meer dan vijf minuten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.