Elia Viviani eerste wereldkampioen afvalkoers, Jules Hesters vijfde
foto: Cor Vos
zondag 24 oktober 2021 om 17:06

Elia Viviani eerste wereldkampioen afvalkoers, Jules Hesters vijfde

Elia Viviani is de eerste wereldkampioen op de afvalkoers geworden. De Italiaanse sprinter wist het laatste, en sinds dit jaar nieuwe, onderdeel van het WK baanwielrennen in Roubaix te winnen. Met een ferme sprint verwees hij de Portugees Iúri Leitão naar het zilver. Sergei Rostovtsev uit Rusland veroverde brons.

Jules Hesters wist bij zijn debuut op het WK bij de elites knap indruk te maken. De Belg, op de weg koersend voor het Nederlandse BEAT Cycling, mocht lang hopen op een medaille maar strandde op de vijfde plaats. Nederland stuurde geen afvaardiging naar het eerste WK afvalkoers.

foto: Cor Vos

Lea Sophie Friedrich grijpt keirin-goud
Eerder op de middag werd bij de vrouwen gestreden om de wereldtitel op het onderdeel keirin. Lea Sophie Friedrich wist namens Duitsland het goud binnen te slepen met een lange sprint. Ze versloeg Mina Sato uit Japan en Yana Tyshchenko uit Rusland.

De Nederlandse dames ontbraken in de finale om de medailles. Olympisch kampioene Shanne Braspennincx wist wel de B-finale te winnen en werd daardoor zevende. Laurine van Riessen eindigde als elfde in het keirintoernooi.

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.