Ellen Van Loy krijgt groen licht voor eerste bostraining
©Photopress.be
vrijdag 21 december 2018 om 17:12

Ellen Van Loy krijgt groen licht voor eerste bostraining

Nog geen Ellen Van Loy in Namen, zondag. De wereldbekermanche op de Citadel komt te vroeg na de knieblessure die ze opliep bij een val in Overijse. Van de dokters kreeg de Telenet-Fidearenster wel groen licht om morgen een eerste bostraining in te lassen. “Als die meevalt, hoop ik wel op een snellere terugkeer dan aanvankelijk gedacht”, vertelt Van Loy aan WielerFlits.

Kermen van de pijn deed ze op de flanken van de Tenotsberg, ondertussen twee weken geleden. Bij haar val raakte Ellen Van Loy met haar knie een boomwortel. Uitgebreid onderzoek bij dokter Toon Claes in de kliniek van Herentals wees uit dat ze een partiële scheur in de mediale band had opgelopen.

“Vier dagen kon ik niets doen”, vertelt Van Loy. “Toch heb ik snel de knop weer omgedraaid en ben ik hard beginnen werken aan mijn comeback. En dat herstel verloopt iets vlotter dan verwacht. Maar dat betekent niet dat ik nu onnodige risico’s ga nemen.”

Lichtaart
De wereldbekermanche in Namen komt te vroeg. Er bestaat wel een kans dat ze hervat in Heusden-Zolder, die andere WB-wedstrijd op tweede Kerst. “Maar ook dat staat zeker nog niet vast”, wil Van Loy benadrukken. “Ik heb van de dokters groen licht gekregen om morgen – zaterdag – een eerste keer in het bos van Lichtaart te trainen. Die zal doorslaggevend zijn voor mijn programma van de komende dagen.”

Op de weg traint Ellen pijnvrij. “Maar ik heb nog geen enkel specifiek crossmanoeuvre uitgevoerd. Het bochtenwerk, het af- en opstappen van de fiets, het lopen, andere bruuske bewegingen, … Het zal morgen blijken of dat lukt. Daarna zal ik beslissen wanneer ik terug in competitie kom en hoeveel wedstrijden ik eventueel nog kan meepikken in de eindejaarsperiode.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.