Gaimon & Cancellara, Evenepoel, Lefevere, Van Avermaet, Pernsteiner
foto: Sirotti (archief)
zondag 1 juli 2018 om 20:00

Gaimon & Cancellara, Evenepoel, Lefevere, Van Avermaet, Pernsteiner

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Phil Gaimon en Fabian Cancellara, Remco Evenepoel, Patrick Lefevere, Greg Van Avermaet en Hermann Pernsteiner.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Phil Gaimon verslaat Fabian Cancellara in Gran Fondo

Phil Gaimon was vandaag in Zwitserland om deel te nemen aan een Gran Fondo (competitieve toertocht, red.) georganiseerd door voormalig prof Fabian Cancellara. Tijdens Chasing Cancellara gaat de klassiekercoureur met een peloton amateurs de strijd aan om de dagzeze. De 89,6-kilometer lange tocht ging over de Col des Mosses, de Col du Pillon en de Col de la Croix naar Villars-Sur-Ollon. Gaimon beslechtte het duel vervolgens in zijn voordeel.

Gaimon was uitgedaagd door Cancellara, nadat hij in zijn boek had geïnsinueerd dat de Zwitserse ex-coureur mechanische doping had gebruikt. “Er waren mensen die mij leerden kennen als een moddergooiende lul, dit was een kans om dat recht te zetten”, vertelt hij tegen CyclingTips. Ook over de route was hij te spreken. “Het was een prachtige parcours met koeien met bellen en een fantastisch landschap.”


‘BMC nieuwe fietssponsor Dimension Data, Van Avermaet verhuist mee’

BMC houdt na dit seizoen op met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Cyclingweekly meldt nu dat ze niet volledig willen stoppen met sponsoring van een profploeg en komend jaar Dimension Data van fietsen voorzien. Mogelijk zou Greg Van Avermaet mee verhuizen naar de Zuid-Afrikaanse ploeg. Bahrain Merida heeft ook al concreet interesse getoond in de olympisch kampioen, maar zou zich nu volledig focussen op het halen van Wout van Aert.


Evenepoel mag niet meedoen aan WK voor beloften, Lefevere woedend

Remco Evenepoel heeft zich de voorbije maanden razend hard ontwikkeld. De 18-jarige coureur soleerde recentelijk naar een juniorentitel op het Belgische kampioenschap. Voor komend seizoen heeft hij al een contract bij het ProContinentale Hagens Berman Axeon, net als een mondelinge overeenkomst met Patrick Lefevere dat hij op 1 januari 2020 in dienst van Quick-Step Floors treedt. Ten behoeve van zijn ontwikkeling wilde het talent nu al de overstap maken naar de beloften, om zo in het najaar ook het WK bij de beloften te kunnen rijden. De UCI staat dit echter niet toe, tot woede van Lefevere. “Een renner boycotten die een jaar koerst en 20 uit 23 wedstrijden wint. En jullie houden hem verplicht junior. Arm wielrennen”, schrijft de ploegmanager op Twitter.


Hermann Pernsteiner verlengt contract bij Bahrain Merida tot 2020

Hermann Pernsteiner rijdt ook de komende twee jaar in dienst van Bahrain Merida. De 27-jarige Oostenrijker heeft tot 2020 bijgetekend. De mountainbiker, die dit seizoen voor het eerst volledig focust op zijn wegcampagne, is uiterst tevreden met de verlenging. “Het team gelooft in mij en dat vertrouwen geeft een hoop motivatie om hard te blijven werken. Het is hier als een tweede familie en ik ben heel blij om voor twee jaar te verlengen”, vertelt hij op de website van zijn ploeg.

Ploegleider Brent Copeland bevestigt dat vertrouwen. “Hermann heeft indruk op ons gemaakt. Toen we met hem tekende wisten we dat hij een getalenteerde klimmer was, maar zijn prestaties hebben onze verwachtingen overtroffen. We zijn trots dat we hem meer kansen kunnen geven om ervaring op te doen en zijn potentieel te laten zien. We geloven dat hij fantastische ondersteuning kan bieden in bergritten, maar bovenal dat hij ons de komende jaren nog gaat verrassen.”

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
1 juli 2018 20:09
20 koersen van de 23 gewonnen, die jongen kan niet veel meer leren bij de juniores. In deze moet ik Patrick gelijk geven.
1 juli 2018 20:13
Ik las een keer een reactie hier op wielerflits dat Kelderman en een Dumoulin dit vroeger ook deden. Die wonnen nauwelijks, en zeker niet op het parcours wat hen niet lag.

Deze jongen is vanuit het juniorenpeloton al buitenaards verklaard met duizelingswekkende solo's die hij keer op keer herhaalt.
1 juli 2018 20:32
Zielig van uci. Koersen worden vroegtijdig afgevlagd omdat peloton te veel achterstand heeft.

Deze uitzondering werd wel toegestaan voor Pidcock?
1 juli 2018 21:32
Gisteren weer tegen Evenepoel gereden, maar was weer buitenklasse. Wedstrijd is voor het peloton ingekort aangezien evenepoel bij het opdraaien van de plaatselijke ronden teveel voorsprong had. Had toen bijna 15 min voorsprong op het peloton
1 juli 2018 21:59
Proficiat aan Evenepoel wat betreft zijn prestaties, maar het is natuurlijk niet verkeerd om nog de tijd te nemen om fietsvaardigheid op te doen, en wat wedstrijden af te malen in het peloton.
1 juli 2018 22:14
Dat is net het probleem, hij rijdt nu nooit in een peloton maar altijd solo.
1 juli 2018 22:15
@Alberto: Evenepoel rijdt niet IN het peleton, maar 15 min er VOOR.
1 juli 2018 22:51
Worden de regels een keer nageleefd, is het weer niet goed. En wat is er mis met wereldkampioen bij de junioren worden.
En Pidcock werd toegestaan vanwege het veldritseizoen dat nu eenmaal in september begint.
1 juli 2018 22:52
edit wf: bedankt, aangepast
1 juli 2018 23:04
Idee: na elke koers kan Evenepoel nog een lus van 100 km extra erbij pakken.
1 juli 2018 23:42
Volgens de regels mag uci uitzondering maken. Zelfs als je rita verdonk bent had dit dus makkelijk gekund.
En waarom zou je met veldrijden rekening houden maar met wegrijden niet?
1 juli 2018 23:43
Gaimon slappe hap. Niks over motor nu het recht in het gezicht van cancellara moet.
1 juli 2018 23:55
@Mwielerfan: was je erbij vandaag? (-:
2 juli 2018 00:24
Nooit gedacht dat Gaimon er daadwerkelijk op in zou gaan. Maar blijkbaar heeft hij ook een fondo en is er nu wederzijdse positieve publiciteit.

Boonen had trouwens ook zijn twijfels over Cancellara en motors, maar dat is me nooit zo opgevallen als Gaimons beschuldigingen: https://cyclingtips.com/2018/04/for-the-first-time-boonen-addresses-2010-cancellara-motor-speculation/
2 juli 2018 00:35
Ik vond Cancellara echt een #janker met zijn uitdagende woorden richting Gaimon, wiens woorden volgens mij ook nog uit context werden gehaald. Mooi dat Gaimon even een fietslesje heeft gegeven! :)

En niemand met commentaar op Greg naar Dimension Data? Zag ik niet aankomen. Lijkt me ook niet echt een team voor hem. Hopen dat die boeven van Bahrein naast alle Vlaamse kleppers grijpen.
2 juli 2018 07:47
Dus GVA gaat bij 5 ploegen tegelijk rijden... mag dat wel van de UCI ?
2 juli 2018 11:15
Er was ooit ook ene VDB die zich razendsnel of té snel ontwikkelde, oordeelt u zelf...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.